Basketbol - Fenerbahçe-Mersin Büyükşehir Belediyespor maçının ardından - MARDİN

- Fenerbahçe - Mersin Büyükşehir Belediyespor maçının ardından - Fenerbahçe Başantrenörü Fırat Okul'un basın toplantısı - Fenerbahçe oyuncusu Tuğçe Canıtez'in basın toplantısı - Mersin Büyükşehir Belediyesi oyuncusu Asena Yalçın'ın basın toplantısı - Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin başantrenörü Özlem Şencan'ın basın toplantısıBasketbolda maçın ardından - Fenerbahçe Başantrenörü Okul: - "İlk yarıda istediğimiz atışları bulduk ama yüzdemiz düşüktü. Bu bizim moralimizi bozdu. İkinci yarıdaki iyi hücumlar ve dirençli savunma bizi galibiyete taşıdı" - Mersin Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Şencan: - "Fenerbahçe'nin hatalarımızdan ekstra skor bulması maç skorunu çıkarttı. Kendilerine yarı finalde başarılar diliyorum"MARDİN (AA) - Basketbol PTT Kadınlar Türkiye Kupası'nda Mersin Büyükşehir Belediyespor'u 71 - 63 mağlup ederek yarı finale yükselen Fenerbahçe Başantrenörü Fırat Okul,"İlk yarıda istediğimiz atışları bulduk ama yüzdemiz düşüktü. Bu bizim moralimizi bozdu. İkinci yarıdaki iyi hücumlar ve dirençli savunma bizi galibiyete taşıdı." dedi.
Artuklu Spor Salonu'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmede bulunan Okul, güzel ve keyifli bir maç izlettirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Kazandıkları için mutlu olduklarını ve kupayı kazanmayı hedeflediklerini belirten Okul, şöyle konuştu:''Çok zor bir karşılaşma olacağını biliyorduk. İzleyenler büyük keyif aldı. Kenarda 4 - 1’e gibi pozisyonlar ve üzerine yediğimiz skorlar vardı. Sadece savunmayla maç kazanamazsınız. İkinci yarıdaki hücum performanımzla maça ortak olduk ve kazandık. İlk yarıda istediğimiz atışları bulduk ama yüzdemiz düşüktü. Bu bizim moralimizi bozdu. İkinci yarıdaki iyi hücumlar ve dirençli savunma bizi galibiyete taşıdı. Mardin li basketbolseverlere teşekkürler. Onların reaksiyonu çok güzeldi. İki maç daha var ve şampiyon olmak istiyoruz. Hatay ile zorlu bir karşılaşmaya çıkacağız.''Fenerbahçe oyuncusu Tuğçe Canıtez, maçların zorlu geçeceğini bildiklerini söyledi.

Maça iyi başlayamadıklarını ancak toparlandıklarını aktaran Canıtez, ''5 kısayla oynayarak düzenimizi bozdular. Ama geri gelmeyi başardık. Hatay maçını da kazanarak final mücadelesine çıkmak istiyoruz.'' diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin başantrenörü Özlem Şencan ise Fenerbahçe’yi tebrik ettiğini belirtti.
İyi hazırlandıklarını ve ilk yarıda hücumda ve savunmada iyi oynadıklarını dile getiren Şencan, ''İlk yarıda 40 sayı attık ama ikinci yarıda çok az skorda kaldık. Ekstra üç sayılık basketler bizi düşürdü. Hartley dışında hücumda bir oyuncumuz daha çıkmadı. Thomas’ın sakatlığı da bizi etkiledi. Fenerbahçe’nin hatalarımızdan ekstra skor bulması maç skorunu çıkarttı. Kendilerine yarı finalde başarılar diliyorum. Biz de artık Avrupa ve lige konsatre olacağız." ifadelerini kullandı.Mersin Büyükşehir Belediyesi oyuncusu Asena Yalçın da iyi mücadele ettiklerini belirterek, rakiplerine başarı diledi.
Basın Toplantısı Toplantı Basketbol Şampiyon Yükselen 

22 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı