Barcelona Atletico Madrid 4-1 Maçın Özeti ve Golleri (17 Aralık 2012)

Barcelona Atletico Madrid 4-1 Maç Özeti ve Golleri İzle... Barcelona Atletico Madrid maçı NTVspor'dan canlı yayınlandı. Barcelona sahasında Atletico Madrid'i 4-1 yenerek liderliği sürdürdü. Barcelona'nın Atletico Madrid karşısında golleri Adriano Correia, Sergio Busquets ve Lionel Messi(2) kaydetti. Atletico Madrid'in tek golünü Falcao attı. İşte Barcelona Atletico Madrid 4-1 Maç Özeti...
Emre Belözoğlu Barcelona Arda Turan Atletico Madrid Lionel Messi 


İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 16. haftasında Barcelona sahasında oynadığı maçta Atletico Madrid'i 4-1 yendi. Barcelona'ya galibiyeti getiren golleri, Adriano Correia (36), Sergio Busquets (45) ve Lionel Messi (57, 88) kaydetti. Atletico Madrid'in tek golü ise 31'de Falcao'dan geldi.

Barcelona, ligin 16. haftasında en yakın takipçisi Atletico Madrid'i konuk etti. Nou Camp'ta oynanan karşılaşmayı Barça 1-0 geriye düşmesine rağmen 4-1 kazandı ve puan farkını 9'a yükseltti.

La Liga'nın 16. haftasında puan tablosunda ilk iki sırada yer alan lider Barcelona ile Atletico Madrid, Nou Camp'ta karşılaştı. Barça 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı Adriano, Messi(2) ve Sergio Busquets'in golleriyle 4-1 mağlup etti. Madrid temsilcisinin tek golü Falcao'dan geldi. Maça ilk 11'de başlayan milli futbolcu Arda Turan, 90 dakika forma giydi. Yedeklerde bulunan bir diğer milli futbolcu, Emre Belözoğlu ise forma şansı bulamadı.

İlk dakikalarda rakibine baskı kuramayan Barcelona karşısında Atletico Madrid, daha etkili ataklar geliştiren taraftı. Kanatlardan etkili olmaya çalışan Madrid temsilcisinde 9. dakikada Radamel Falcao'nun topudirekten döndü. Sağ kanattan kanattan yapılan ortaya iyi yükselen Falcao'nun kafa vuruşu direğe takıldı ve Atletico önemli bir pozisyondan eli boş döndü.

Oyunda bir türlü üstünlüğü eline geçiremeyen Barça, Atletico Madrid'in ataklarına engel olamadı. 24. dakikada hızlı kullanılan serbest vuruş sonrasında defansın arkasına sarkan Falcao, sol çaprazda kaleci Valdes ile karşı karşıya kaldı. Kolombiyalı oyuncunun yerden vuruşu kalecinin yanından auta çıktı.

Atletico, aradığı golü 31. dakikada yıldız oyuncusu Radamel Falcao ile buldu. Orta sahada kapılan top sonucu hızlı bir şekilde atağa kalkan Atletico Madrid'de topla buluşan Kolombiyalı yıldız, 7 dakika önceki pozisyonda olduğu gibi sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu kez topu şık bir şekilde Victor Valdes'in üzerinden aşıran Falcao, takımını Barcelona ekibi karşısında 1-0 öne geçirdi.

Madrid temsilcisinin gol sevinci uzun sürmedi. Golden 5 dakika sonra Katalan ekibinde Adriano, skoru eşitledi. 36. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Brezilyalı oyuncu, ceza sahası dışından nefis bir şutla skoru 1-1'e getirdi.

Beraberlik golünü bulan Barcelona, rakip kalede pozisyon üretmeye başladı. Barça, ilk yarının son dakikasında Busquets ile öne geçti. Sol kanattan kullanılan koşe vuruşu sonrasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Sergio Busquets, düzgün bir vuruşla kaleciyi mağlup etti ve takımını 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.

İlk yarının geri kalan bölümünde başka gol olmazken Katalan ekibi, soyunma odasına 2-1 önde girdi.

İkinci yarının ilk dakikaları düşük tempoda geçti. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen ikinci yarıda Barcelona, Atletico Madrid'e pozisyon izni vermedi.

Barça, 57. dakikada süper yıldızı Messi ile farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen atakta Alexis Sanchez'in pasıyla topla buluşan Lionel Messi, ceza sahasının dışından kaleci Thibaut Courtois'ı avladı ve skoru 3-1 yaptı.

87. dakikada Messi bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 4-1'e getirdi. Bu gol, Messi'nin 2012'deki 90. golü olarak kayıtlara geçti.

Maçın geri kalan kısmında Katalan ekibi oyundan kopan rakibi karşısında tempoyu iyice düşürürdü ve geriye düştüğü karşılaşmayı 4-1 kazanmasını bildi.

Bu sonuçla puanını 46'ye yükselten Barcelona, en yakın takipçisi Atletico Madrid ile puan farkını 9'a çıkardı. Madrid temsilcisi ise 37 puanda kaldı.

17 Aralık 2012 Pazartesi günü yayınlandı