Bakan Bak: 'Ayağa kalkmak içinde gençlere ihtiyacımız var. Güçlü Türkiye'ye ihtiyacımız var' - BAYBURT

Bakan Bak: "Ayağa kalkmak içinde gençlere ihtiyacımız var. Güçlü Türkiye'ye ihtiyacımız var" - BAYBURT - AK Parti Bayburt Gençlik Kolları Başkanlığının 5. Olağan Kongresi - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın gelişi ve partilileri selamlaması - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın konuşmasıGençlik ve Spor Bakanı Bak, Bayburt 'ta - Bakan Bak: - "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle yürüyor. Ben de onun yetiştirdiği gençlerden biriyim. Siyasete onun yanında başladım" - "Dünyada yeni bir düzen kuruluyor. Dünya 5'ten de 1'den de büyüktür. Ayağa kalkmamız lazım. Ayağa kalkmak içinde gençlere ihtiyacımız var. Güçlü Türkiye'ye ihtiyacımız var"BAYBURT (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle yürüyor. Ben de onun yetiştirdiği gençlerden biriyim. Siyasete onun yanında başladım." dedi.
Bakan Bak, Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Bayburt Gençlik Kolları Başkanlığının 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Bayburt ile ilgili yatırımlar hakkında bilgilendirmede bulundu.Gençlere çok güvendiklerini belirten Bak, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gençlerle yürüyor. Ben de onun yetiştirdiği gençlerden biriyim. Siyasete onun yanında başladım. 12 yaşından beri onunla beraberim. Beni okuttu. Yurt dışına gönderdi. Şimdi ise Gençlik ve Spor Bakanı olarak yanındayım. Gençlere siyaset alanını açtı. Önce seçilme yaşını 30'tan 25'e indirdi. Geçen yıl sizin birinci olduğunuz referandumda bunu 18'e indirdi. Gençler yolunuz açık. Ben bunun bir örneğiyim." şeklinde konuştu.
Bak, siyasetin gençlerle güçleneceğini vurgulayarak, "İnşallah 2019 seçimlerinde, yerel seçimlerde, milletvekili seçimlerinde ve Cumhurbaşkanı seçimlerinde Bayburt yeni bir destan yazacak." ifadesini kullandı. - "Recep Tayyip Erdoğan, kimsesizlerin kimsesidir"Yurt dışı gezilerinde İslam ülkelerinin vatandaşlarının kendisine "Recep Tayyip Erdoğan'a iyi bakın ona sadece sizin değil, bizim de ihtiyacımız var" şeklinde söylemlerde bulunduğunu aktaran Bak, şöyle devam etti:"Recep Tayyip Erdoğan, sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimsesidir. Birleşmiş Milletler kürsüsünden şunu söylemiştir. 'Dünya 5'ten büyüktür'. En son İslam İşbirliği Teşkilatı'nı toplayarak Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu ilan ettiler. Bunun için ABD başkanın attığı çılgınca, anlamsız bir imza. Biz asla kabul etmiyoruz. Onun onaylanmasıyla alakalı bir oylama vardı. 128 ülke ne dedi ? 'Desteklemiyoruz' dedi, 'hayır' dedi.
Şu çok önemli. Dünyada yeni bir düzen kuruluyor. Dünya 5'ten de 1'den de büyüktür. Ayağa kalkmamız lazım. Ayağa kalkmak içinde gençlere ihtiyacımız var. Güçlü Türkiye'ye ihtiyacımız var."Gençlerin çok çalışması gerektiğini de işaret eden Bak, şunları kaydetti:"Ne iş yapıyorsak çok çalışmamız lazım. Üniversite, mühendislik okuyorsak, en iyisini yapmamız lazım. Yabancı dil öğrenmemiz lazım, teknolojiyi öğrenmemiz lazım. Yapay zekayı öğrenmemiz lazım ve öz güvenimizin olması lazım. Ben yaparım biz yaparız. İşte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şunu öğretiyor. Biz yaparız. Savunma sanayinde yapılanları görüyorsunuz. Önceden yüzde 20 - 25’i bizim yaptığımız işler, şimdi yüzde 75'lere çıktı. İnsansız hava aracı istiyorduk. İsrail'e ayrı dert anlat, ABD'ye ayrı dert anlat, şimdi ne oldu? İnsansız hava aracını biz yapıyoruz. Bir de silahı ekledik. Silahlı insansız hava aracı yapıyoruz." - "Tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet yolumuza devam edeceğiz"Bak, terörle mücadeleye de değinerek, "Terörle mücadele ediyoruz. Bize diz çöktürmeye kalkıyorlar. Ne oldu? 15 Temmuz'da meydanlara kim çıktı? Bu millet çıktı. Bazıları ne yaptı oturup kahve içti. Onun adamları ne yaptı? Kenarlarda beklediler. Bir tanesi çıkmış diyor ki 'KHK ile ilgili sokaklara şunlar çıkacak bunlar çıkacak' Siz sadece saklanırsınız. Bizim milletimiz gençlerimiz sokaklara da çıkar, tankın gücünü de yener, milletin gücü tankın gücünü de yener. Meydanlara çıkar ve şunu söyler. 'Biz milletimizi seviyoruz, vatanımızı seviyoruz, asla diz çökmeyeceğiz, asla ezanlar susmayacak, bu millet asla diz çökmeyecek' bunu söylüyor." değerlendirmesinde bulundu.Gençlerle gurur duyduklarını ifade eden Bakan Bak, sözlerini şöyle tamamladı:"Onlarla beraber yürüyeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan ile beraber yürüyeceğiz. Tasalanma yiğidim zaman bizden yanadır, dünya sana düşman olsa da Bayburt senden yanadır, Rize senden yanadır, Türkiye senden yanadır. Zafer inananlarındır. Zafer Allah'ındır. 2019 yılında yarışa devam edeceğiz. 2019 yılında desten yazmaya devam edeceğiz. Bayburt 'ta yazacak. Tabi bu destanları yazarken tüm dünyaya şunu göstereceğiz. Bu millet güçlü bir devlet. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet yolumuza devam edeceğiz."
Terörle Mücadele İnsansız Hava Aracı Yerel Seçimler Seçilme Yaşı Yerel Seçim 

30 Aralık 2017 Cumartesi günü yayınlandı