Atletico Madrid Real Betis: 2-0 Maç Özeti

Atletico Madrid Real Betis: 2-0 Maç Özeti ve Golleri İzle... İspanya Kral Kupası, çeyrek final maçında Atletico Madrid, Real Betis'i 2-0 mağlup etti. Atletico Madrid'in gollerini Falcao (11) ve Filipe Luis (23) kaydetti. Atletico Madrid, Vicente Calderon'da konuk ettiği Real Betis'i 2-0 mağlup etti ve rövanş için avantaj elde etti.
Arda Turan Atletico Madrid Real Betis 


İspanya Kral Kupası Çeyrek Finali'nde Atletico Madrid, Vicente Calderon'da konuk ettiği Real Betis'i 2-0 mağlup etti ve rövanş için avantaj elde etti.

Yarı final çıkacak takımı ise 23 Ocak'taki rövanş mücadelesi belirleyecek.

6. dakikada sol kanatta topla buluşan Arda Turan, sol ayağıyla ön direğe çok etkili ortaladı. Orada kafa vuruşunu yapan savunma oyuncusu Diego Godin, topu yan ağlara gönderdi.

Karşılaşmanın 11. dakikasında ise top, ağlara gitti. Diego Costa, ceza sahasının sağ tarafından çizgiye indi ve geriye çıkardı. Raul Garcia'nın etkili ortasında ise kale sahası üzerinde golcü Falcao, çok şık bir kafa vuruşuyla skoru 1-0 yaptı.

Golden sonra baskısını artıran Atletico Madrid, 23'te farkı 2'ye çıkardı. Bu kez sol tarafta topla buluşan Diego Costa, çok şık hareketlerinin ardından yerden ortaladı. Kale sahası üzerinde yaşanan karambolün ardından topu önünde bulan Filipe Luis, sert bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi.

Konuk takım Betis, ilk yarının ilerleyen dakikalarında ise en azından farkı 1'e indirmek için baskı kurdu. Özellikle 29. dakikada, uzun süre unutulmayacak bir gol fırsatından yararlanamadı Real Betis. Ceza sahası dışından kullanılan serbest vuruşta, kale önünde büyük bir karambol yaşandı. Üst üste 4 defa gol fırsatı yakalayan Betisli oyuncular, oraya duvar ören Atletico Madrid savunmasını geçemedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı da ev sahibi Atletico Madrid'in 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya konuk takım çok etkili başladı. 48'inci dakikada kendi sahasından hızlı çıkan Betis'te Campbell, ceza sahasına yerden ortaladı. Arka direkte kaleciyle karşı karşıya durumda vuruşunu yapan Molina, kaleci Courtois'yı geçemedi.

Bu tehlikenin ardından Betis, ikinci yarı boyunca oyunda daha üstün olan taraftı. 1 gol bularak, rövanş mücadelesi öncesinde ufak da olsa bir avantaj ele geçirmek isteyen konuk takım, Atletico Madrid savunmasını aşmakta ise zorluk geçti.

İlk yarıda elde ettiği skoru, maç sonuna korumayı başaran Atletico Madrid, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bu karşılaşmanın rövanşı ise 23 Ocak'ta oynanacak.

18 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı