Arsenal 5-2 Tottenham Maçın Özeti Ve Golleri

Premier Lig'de haftanın açılış maçı, Kuzey Londra derbisine sahne oldu. Arsenal, Tottenham'ı 5-2 mağlup etti ve ligde 2 hafta sonra galibiyetle tanıştı. Takımını 1-0 öne geçirdikten 8 dakika sonra oyundan atılan Adebayor, maçın kader adamı oldu.
Carlos Tevez Chelsea Aston Villa Emmanuel Adebayor Arsenal 


Premier Lig'de Kuzey Londra derbisinde Arsenal, Emirates Stadı'nda konuk ettiği Tottenham'ı 5-2 mağlup etti ve ligde 2 maç aradan sonra galibiyetle tanıştı.

Maça damga vuran isim Adebayor, takımını 1-0 öne geçirdikten 8 dakika sonra kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve takımının mağlubiyetine zemin hazırladı.

Mücadelenin 10. dakikasında konuk takım Tottenham, Togolu golcüsü Emmanuel Adebayor ile 1-0 öne geçti. Ancak bu golle takımını Emirates'te üstünlüğe taşıyan Adebayor, 18'inci dakikada ise Cazorla'ya yaptığı sert faulün ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu kart, adeta maçın gidişatını değiştirdi. 24. dakikada Arsenal'in savunma oyuncusu Per Mertesacker, çok güzel bir kafa vuruşuyla takımına 1-1'lik beraberliği getirdi.

Beraberlik golünü de erken bulan ev sahibi, taraftarının yoğun desteğiyle baskısını her geçen dakika daha da artırdı. 42'de Alman golcü Lukas Podolski, skoru 2-1'e getiren golü Tottenham ağlarına gönderdi. İlk yarının skorunu ise 45'te son haftaların golcü ismi Olivier Giroud belirledi.

Arsenal, 10. dakikada 1-0 yenik duruma düştüğü maçın ilk devresini 3-1 önde tamamladı.

İkinci yarıya da iyi başlayan ev sahibi, yakaladığı kontra ataklarla ciddi farkı artırmak için eline önemli fırsatlar geçirdi. Yine hızlı gelişen atakta Podolski'nin ortasına vuran Cazorla, 60'ıncı dakikada takımını 4-1 öne taşıdı.

Tottenham'ın yıldızı Gareth Bale, 71'inci dakikada çok güzel bir gole imza attı. Arsenal ceza sahasına hareketlenen Bale, ceza sahasına girmeden sağ ayağıyla çok sert vurdu ve farkı 2'ye indirdi.

Ancak Arsenal, maçın kalan dakikalarında temposunu düşürmedi. Son dakikaya kadar golü kovalayan ev sahibi, 90'ıncı dakikada 5. golü de buldu. Sağ kanattan hareketlenen Alex Chamberlain, kale sahası üzerindeki Theo Walcott'a çevirdi. Walcott'un vuruşunda ise Arsenal, 5-2 öne geçti.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve karşılaşma, Arsenal'in 5-2 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bu sonucun ardından Premier Lig'deki puanını 19'a çıkaran Arsenal, 17 puanlı Tottenham'ı geride bıraktı ve maç fazlasıyla 6. sıraya yükseldi.


18 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı