Antalyaspor Taraftarları GS Store'a Böyle Saldırdı

Antalyaspor ' un 48 ' inci kuruluş yıl dönümü kutlamalarında düzenlediği meşaleli yürüyüş sırasında grup içerisindeki bazı taraftarların GS Store mağazasına saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı. Mağazanın sahibi ve olayı yaşayan Bahtiyar Muradov: “Aynı olayın tekrar yaşanmasından tedirginim. Mağazamı ve içerideki insanları yakmakla tehdit ettiler. Silahımı çektim saldırganları uyardım” dedi.
Galatasaray Cumhuriyet Meydanı Antalyaspor 


“MAĞAZAYIDA, SENİDE, ÇOCUKLARINIDA YAKARIZ”

Antalya ' da Antalyaspor taraftarı yaklaşık 600 kişilik grup, dün akşam saatlerinde Antalyaspor ' un 48 ' inci kuruluş yıl dönümünü kutlamak için Cumhuriyet Meydanı ' nda bir araya geldi. Daha sonra meşaleleri yakıp yürüyüşe geçen grup, yol üzerindeki GS Store mağazasına saldırıp maddi zarara neden oldu. Kendisini ve içeriside bulunan müşterilerini korumak için ruhsatlı silahını çekip havaya doğrutarak kalabalığı uzaklaştıran mağaza sahibi Bahtiyar Muradov, taraftar içerisinden bir grubun kendisini ve mağazayı yakmakla tehdit ettiğini belirtti. Tehdit üzerine içeri girmek isterken onlarca meşale ve torpil atıldığınıda söyleyen Muradov,

“İçeride müşterilerimiz vardı. Hamile bir bayan vardı, alışveriş yapıyorlardı. Dışarıda bir ses duydum, dışarı çıkınca baktım 500 kişilik bir grup geliyor. Dükkanın kapısını kapatmak istediğim sırada içeriye onlarca torpil ve meşale attılar. Sonra içerisi duman oldu ve çocuğum bayılmış. İçeride panik oldu. Atan arkadaşları uyardım bana içeri geç yoksa senide çocuklarınıda mağazanıda yakarız dediler. Korktum” dedi.

“SİLAHIMI ÇEKTİM, SALDIRGANLARI UYARDIM”

Grubun camları kırarak vitrine zarar verdiğinide söyleyen mağaza işletmecisi Bahtiyar Muradov, İstanbul ' da yaşanan olayların aklına gelmesi üzerine ruhsatlı silahını çekerek uyarmak istediğini söyledi. Dost olduklarını ve Antalyaspor ' unda kardeş takım olduğunu söyleyen Muradov, saldırının futbol ve takım ruhuna hiç yakışmadığını belirtti. Saldırganların yaptıklarını sosyal paylaşım sitelerinde de paylaştıklarını gördüğünü ifade eden Muradov şöyle konuştu:

“Bende içeri geçtim o sırada başladılar camları kırmaya saldırmaya o anda İstanbul ' da yaşanan olaylar aklıma geldi. Taşıma ruhsatlı silahımı çektim, mağazaya girmemeleri için uyardım. Silahı kullanmadım tek başımaydım. En az 600 kişi vardı. Saldırganlar yaptıklarınıda kameralarca çekiyorlardı. Biz dostuz düşman değiliz, kardeşiz. Bizde göğsümüzde Türk bayrağını taşıyoruz. Bu türden davranışlar doğru değildir. İşin garip tarafı yaptıkları saldırıyı sosyal paylaşım sitesindeki sayfalarında paylaşmışlar”

“AYNI OLAYIN TEKRAR YAŞANACAĞINDAN TEDİRGİNİM”

Olayı şokunu üzerinden hala atamadıklarını ve güvenlik kamerlarında tespit edilen şahıslardan şikayetçi olduklarını belirten Muradov, yaşanan olayın tekrar etmesinden dolayı tedirgin olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Maalesef aynı olayın tekrardan yaşanacağından tedirginim. Önlemi alınmadıkça, mutlaka bir can kaybı olacak. İnsanlara yalvarıyorum böyle davranmalarının bir anlamı yok”

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIYANLAR

Saldırı anı mağaza kameralarına yansıdı. Güvenlik kamerınca kaydedilen görüntülerde mağaza kapısı önünde bekleyen mağaza işletmecisi Bahtiyar Muradov ' un yanına ve kolunun olduğu kısma torpil atıldığı görüldü. Kamera açısına giren ve ellerinde meşale olan kalabalığın önünde elinde megafon bulunan beyaz tişörtlü şahsın Muradov ile tartışması ve Muradov ' un mağaza içine girmeside kaydedildi. Daha sonra gruptan bazı kişilerin mağaza vitrinine tekme ve yumruklarla zarar vermesi bunun üzerine Murdav ' un silahını çekmesi ve dışarıdaki kalabalığı dağıtması da görüldü. Yaşanan olayın paniğini yaşayan içerideki müşterilerin ise yüzlerini ve kulaklarını kapayarak kaçışmasıda görüntülere yansıdı.

8 Temmuz 2014 Salı günü yayınlandı