Ampute futbolcu Barış Telli: “2024’e hazırız”

Barış Telli ile röportaj
Trafik Kazası Öğretmenler Öğretmen Ampute Futbol Öğrenciler 

-Detaylar

- KIRIKKALE

- Kırıkkale’de okuduğu okulu ziyaret eden 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Türkiye Tanıtım Elçisi Ampute Futbolcu Barış Telli, şampiyona için stadyumların hazır olduğunu ve ev sahibi olmayı çok istediklerini dile getirdi. Geçen sene Avrupa Şampiyonu olan Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı oyuncusu ve ülkenin ev sahipliği yapmak için aday olduğu 2024 Avrupa Şampiyonası için tanıtım elçisi Barış Telli, Kırıkkale’de okuduğu Hüseyin Kahya Yatılı Bölge Ortaokulu'nu ziyaret etti. Telli, burada anılarını tazeledi ve öğrenciliğinde yaptığı gibi okuldaki öğrencilere yemek dağıttı.
Öğrencilerle birlikte sohbet eden Telli, onların merak ettiği sorulara da cevap verdi, tavsiyelerde bulundu. Bunun yanı sıra Telli, öğrencisi olduğu dönem öğretmenleriyle sohbet etme fırsatı da buldu. Yıllar sonra bir dönem öğrencisi olduğu okulda olmanın inanılmaz olduğunun altını çizen Telli, “Ben genelde yaz dönemlerinde, tatillerde Kırıkkale’ye geldiğim dönemde bahçesinde gezer giderdim. Şimdi okul döneminde geldim öğrencilerle birlikteyiz. Bir dönem burada 500 öğrenci birlikte yemek yerdik. Buraya gelmemizin amaçlarından bir tanesi de Japonya Devlet Televizyonu benim hayat hikayemi belgesel haline getirmeyi düşünüyor. Benim yaşadığım, doğduğum, trafik kazası geçirdiğim yerler ve yatılı okuduğum okul buraları görmek istediler. O dönemde birebir benim yanımda olan hocalarım, ağabeylerim, kardeşlerim onları dinlemek istediler. Ben de ilk olarak okuduğum okula getirdim” diye konuştu.
“İmkansız diye bir şey yok” Okulda bulunan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Telli, “İmkansız diye bir şey yok. Ben çocukluk döneminde bile hep bir futbol aşığı idim. Bahçede, salonda, her neresi olursa imkan buldukça futbol oynar, maç yapardım. Her zaman sporun içinde olmak istemiştim. Ampute futbolu duymadan öncede ben hep futbolcu olacağım hayaliyle büyüdüm. Liseye geçtiğimde öğretmenim Bekir Murat Altuntaş beni ampute futbol ile tanıştırdı ve bu seviyeye geldim” şeklinde konuştu.
Ampute Milli Futbol Takımı bu sene Meksika’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’ndan şampiyonluğu ülkeye getirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Telli, tanıtım elçisi olduğu 2024 Avrupa Şampiyonası adaylığı için ise, “Başkanımız Demirören’e çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımıza, Spor Bakanımıza bir ampute olmama rağmen beni elçi olarak seçtikleri için buradan sevgi ve saygılarımı göndermek istiyorum. Bu süreçte elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ülke olarak hazırız. Stadyumlar hazır, biz gerçekten çok istiyoruz, hazırlıklarımız devam ediyor. İnşallah şampiyonayı ülkemize alacağız ve bende elçi olarak ülkemi gururlandıracağım" ifadelerini kullandı.
6 Mart 2018 Salı günü yayınlandı