Almanya'da yaşayan Türkler Özil'e destek verdi - KÖLN

- Ceylan Taşkale ile röportaj - Aydoğan Akkuş ile röportaj - Almanya'da yaşayan Türkler, Özil'e destek verdi - Köln'de yaşayan Ceylan Taşkale: - "Mesut Özil ırkçılara iyi bir gol attı"KÖLN (AA) - Uğradığı ırkçılık ve baskı yüzünden Almanya Milli Futbol Takımını bıraktığını açıklayan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'e, Almanya'da yaşayan Türkler destek verdi.Alman Milli Takımında 2009'dan bu yana 92 kez forma giyen ve 23 gol atan Özil ile gurur duyduklarını ifade eden Türkler, ülkede her alanda gizli ya da açık ırkçılığın yaşandığını, bu ırkçılığın futbola da bulaşmasından dolayı üzüntü duyduklarını söyledi.

Köln'de yaşayan Ceylan Taşkale, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Özil'in bu kararı vermesiyle kaybedenin ırkçılar olduğunu dile getirerek, "Mesut Özil ırkçılara iyi bir gol attı. Şu an herkes onu destekliyor." dedi.
Taşkale, "Mesut hakkında bazı kesimler şu an biraz kırıcı konuşuyorlar ama bence bu belli bir süre sonra geçip gidecek ama kaybeden Alman futbolu olacak. Benim başımdan bizzat geçmedi ama Almanya'da çoğu alanda gizli ırkçılık var. Konu ırkçılık olunca bu ırkçılığın karşısında durmak lazım ki ırkçılık çoğalmasın." diye konuştu.
Köln'de satış elemanı olarak çalışan Aydoğan Akkuş ise Özil'in Alman Milli Futbol Takımı bırakmasının arkasında gereksiz yere uğradığı baskı ve ırkçılığa maruz kalması olduğunu söyledi.

Akkuş, "Türkiye'de o kadar çok Alman futbolcu ve teknik direktör çalıştı hiç biri ırkçılığa maruz kalmadı. Almanya'da bilhassa Türk futbolculara karşı ırkçılık var." ifadelerini kullandı.Almanya'da hem iş yerlerinde hem de başka alanlarda ırkçılıkla karşılaşıldığını belirten Akkuş, "Türk kökenli Alman vatandaşı olsa dahi ismine bakılarak ırkçılığa maruz kalınabiliyor. Bu olay Alman futboluna olumsuz yansıyacak ve Alman futboluna çok şey kaybettirdi." dedi.
Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel'in milletvekilliği yaptığı dönemde de aşırı sağcı söylemlerinin olduğunu hatırlatan Akkuş, Grindel'in bu durumda zaman kaybetmeden istifa etmesi gerektini söyledi.

- Federasyon kendini savunduBu arada, DFB ise sosyal medyada yaptığı açıklamada kendilerine yönelik yöneltilen ırkçılık suçlamalarını kabul etmedi.Federasyonun resmi Twiter hesabından yapılan açıklamada, "Mesut’un katkısı büyük, ona minnettarız ama ırkçılık suçlamalarını kabul etmiyoruz." ifadesine yer verildi.
- Ülke gündemine oturduÖte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirdiği için eleştirilen Özil'in bu kararı ülkedeki siyaset ve spor camiasının yanı sıra Almanya’daki sosyal medya kullanıcıları arasında da yoğun biçimde tartışılmaya devam ediliyor.Gerek yazılı medya gerekse televizyon kanallarının birinci gündem maddesini Özil'in dün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ve aldığı ayrılık kararı oluşturuyor.Özil’in Almanya gündeminde oturan milli takımdan ayrılma kararı ülkedeki çok sayıdaki futbolseveri üzerken, ülkedeki birçok ünlü isim sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Özil'e destek veriyor.
Aşırı Sağ Aşırı Sağcı Milli Takım Teknik Direktör Milletvekilliği 

23 Temmuz 2018 Pazartesi günü yayınlandı