Akın Çorap Giresunspor-Medipol Başakşehir maçının ardından - GİRESUN

- Akın Çorap Giresun spor - Medipol Başakşehir maçının ardından - Akın Çorap Giresun spor Teknik Direktörü Metin Diyadin - Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah AvcıGİRESUN (AA) - Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Medipol Başakşehir'i 3 - 1 mağlup eden Akın Çorap Giresun spor'un teknik direktörü Metin Diyadin,"Hem istekli, hem de doğru oynamamız bize galibiyeti getirdi." dedi.
Diyadin, karşılaşma sonrası düzenlediği basın toplantısında, Ziraat Türkiye Kupasında üst üste ikinci kez bir Süper Lig takımı kendi evlerinde ağırladıklarını ve maçlardan galip ayrıldıklarını söyledi.

Medipol Başakşehir karşısında ilk maçı kazandıkları için mutlu olduklarını vurgulayan Diyadin,"İkinci defa bir süper lig takımını kendi evimizde yenmek, özellikle de ligin liderini yenmek güzel bir duygu. Oyuncularım da bu tip maçlara motive olacağını biliyorduk. Medipol Başakşehir iyi bir takım. Hem istekli, hem de doğru oynamamız bize galibiyeti getirdi. Çok iyi ayağa pas yapan takım Başakşehir. Biz de ikinci bölge savunmasını iyi yaparak, kontra ataklarla pozisyonlarımız golle sonuçlandı. Tabii ki, Başakşehir'in de vardı. Kendi evimizde kupada ilk maçı kazanmak her anlamda güzel. Moral olarak, güzel bir duygu." diye konuştu.
Diyadin, 3 - 1'lik ilk maçta avantaj yakaladıklarını, ancak bu skorun tur atlamak için garanti olmadığını sözlerine ekledi. - Medipol Başakşehir cephesiMedipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, Ziraat Türkiye Kupasının kendileri için önemli hedeflerden birisi olduğunu aktararak, şöyle konuştu:"Karşımızda da bu sezon liginde çıkış yakalayan, kaliteli oyuncuları bulunan ve temposu olan bir takım vardı. Bizim açımızdan oyuna bence zihinsel açıdan doğru başlamadık. Bunun mesajlarını oyunun başı itibariyle çok net şekilde verdik. Gol de duran toptan geldi. İkinci yarı çevirmek için bir adım atacaktık. Rakibin ikinci golü geldi. Arkasından penaltı ve üçüncü gol. Biz normalde pek üç tane pozisyon vermiyorduk. 3 - 0 mağlup duruma düşmek bize yakışmadı. Gol bulduk, son bölümde bir tane bulabilirdik."Avcı, Giresun 'da gol bulmalarının avantaj olduğunu ifade ederek,"Kolay bir skor değil. Ama bunun altından kalkabilecek bir takımız. Öyle bir kapasitemiz var. Bu sezon 30. maçlarını oynadıklarını, bir hafta tatil yapacaklarını dile getiren Avcı,"Ardından ikinci yarıya hazırlanıp, ilk resmi müsabakamızı yine kupada Akın Çorap Giresun spor ile oynayacağız. Kazanmak için her türlü şansımızı deneyeceğiz. Umarım bunun karşılığını alırız." değerlendirmesinde bulundu.
Süper Lig Basın Toplantısı Teknik Direktör Toplantı Rektör 

27 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı