Adana Demirspor Bank Asya 1. Lige Yükseldi

Spor Toto 2. Lig play-off finalinde Adana Demirspor, Fethiyespor'u 2-1 mağlup ederek Bank Asya 1. Lig'e yükselen son takım oldu. Adana Demirspor 2003-2004'te veda ettiği Bank Asya 1. Lig'e 8 yıl sonra tekrar döndü. Fethiye'nin Denizli'ye yakınlığı, Adana'nın da büyükşehir olma avantajıyla iki takımın taraftarları Denizli Atatürk Stadı'nı adeta kendi sahasına çevirerek binlerce taraftarını Denizli'ye getirdi.
Abdülkadir Demir Bank Asya Fethiyespor Adana Demirspor 


Maçın ardından Adana Demirsporlu futbolcular ve teknik heyet saha ortasına koşarak sevinç yumağı oluşturdu. Adana Demirspor'un Spor Toto Play-off şampiyonluk kupasını, TFF İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar'ın elinden takımın kalecisi ve kaptanı olan Şener Özcan aldı.

Takım arkadaşlarıyla kupa saha içinde koşarak taraftarlarla birlikte sevincini paylaşan Şener, Denizli'ye gelirken kimsenin kendilerini favori olarak göstermediği söyledi. Şener, ' Allah'ıma çok şükürler olsun. 10 sene öncede burada bir şampiyonluk yaşamıştık. Yine Denizli'de şampiyonluk nasip oldu. Bizden dualarını esirgemeyen bizi yalnız bırakmayan taraftarlara ailemize arkadaşlarıma hepsine teşekkür ederim. Allah'a şükürler olsun bu duygu tarif edilemez. Çok mutluyuz. ' dedi.

Adana Demirspor Kulüp Başkanı Mehmet Gökoğlu da Bank Asya 1. Lig'in Adana'ya ve taraftara hayırlı uğurlu olmasını diledi. Gökoğlu, ' 1. Lig'e çıktık. Sakin bir şekilde bu aslanlarla beraber taraftarlarla beraber kutlayacağız. ' diye konuştu.

Mavi - lacivertli takımın teknik direktörü Ercan Albay ise Adana'ya şampiyonluk yaşatmanın mutluluğunu yaşadığını vurguladı. Albay, ' Bu kadar insanın mutlu olması bizim en büyük hayalimizdi. Bunu gerçekleştirdiğimiz için son derece mutluyuz. ' dedi.

Adana Demirspor - Fethiyespor karşılaşmasını, binlerce taraftarla birlikte Denizli Valisi Abdülkadir Demir ile Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Muğla Valisi Fatih Şahin de izledi. Protokol üyeleri mac sonunda sahaya inerek Adana Demirsporlu futbolcuları ve teknik heyeti tebrik etti.


1 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı