A Milli Kadın Basketbol Takımı Birinci Oldu

A Milli Kadın Basketbol Takımı, olimpiyat elemeleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Hazırlık Turnuvası'nda Büyük Britanya'yı 73-54 yenerek, turnuvayı birinci olarak bitirdi.
Büyük Britanya Britanya Basketbol Birsel Vardarlı Esmeral Tunçluer 


Ankara ' da 15 Haziran ' da başlayan Uluslararası Hazırlık Turnuvası ' nın dün akşam oynanan son maçında A Milli Bayan Basketbol Takımı kendisi gibi iki galibiyeti bulunan Büyük Britanya ile karşılaştı. Maçtan A Milliler 73-54 ' lük skorla galip ayrılarak turnuvanın birincisi oldu. Bu maçı Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel ve Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat da izledi. İşitme Engelli Kadın A Milli Basketbol Takımı da tam kadro olarak karşılaşmayı tribünden takip etti.

Maçın ardından düzenlenen törende birinci olan A Milli Bayan Basketbol Takımı ' na kupasını Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat verdi. Turnuvanın MVP ödülüne ise Büyük Britanya takımından Jo Leedham layık görüldü. Leedham ödülünü Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat'ın elinden aldı.

Maça Bahar Çağlar ile etkili başlayan A Milliler, ilk 4 dakikayı 9-6 üstün geçti. Birsel Vardarlı, Nevriye Yılmaz, Tuğba Palazoğlu ve Yasemin Horasan ile skor bulan Ay Yıldızlılar, Jo Leedham ve Chantelle Handy ' in basketlerine engel olamadı ve ilk periyot 17-17 eşitlikle tamamlandı. İkinci periyoda Bahar Çağlar-Işıl Alben ikilisinin sayılarıyla başlayan potanın perileri, potasındaki basketlere de Esmeral Tunçluer ve Nevriye Yılmaz ile karşılık vererek soyunma odasına 30-28 önde gitti.

Üçüncü periyoda Kuanitra Holingsvorth ' un sayılarıyla başlayan Ay-yıldızlılar, Jo Leedham ' ı durdurmakta zorlandı. Maçın 25. dakikasını 39-36 önde geçen Milliler, Işıl Alben ' in arka arkaya bulduğu üç sayılık basketlerle farkı arttırırken 10 sayılık üstünlükle son periyoda 50-40 önde girdi. Final periyodunun ilk dakikalarında Kuanitra Holingsvorth ile skor bulan Kırmızı-beyazlılar, Işıl Alben ve Esmeral Tunçluer ' in de skora katkı verdiği bölümlerde farkı 18 sayıya kadar çıkartarak skoru da 62-44 ' e taşıdı. Maçın son 5 dakikasında Büyük Britanya ' nın farkı eritme çabalarını sonuçsuz bırakan A Milliler savunmadaki başarısıyla üstünlüğünü koruyarak maçtan 73-54 galip ayrıldı.

A Milli Bayan Basketbol Takımı ' nın yıldız oyuncularından Işıl Alben, kupa töreninin ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Alben resmi maçlar öncesinde son sınavlarını verdiklerini söyleyerek, “Takım adına çok faydalı bir maç geçtiğini düşünüyorum. Eksiklerimizin üzerinde çalışacağız. Olimpiyat elemeleri için de çok heyecanlıyız. Ankaralı basketbol severleri olimpiyat elemelerinde destek için çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Milli oyuncu Tuğçe Canıtez ise, “Turnuvaya iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. 25 Haziran ' daki turnuvaya iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Umarım oradan da olimpiyatlara gideceğiz” dedi.Olimpiyat Elemeleri'ne sayılı günler kala moral toplayan A Milliler, 25 Haziran ' da Londra vizesi alabilmek için mücadele edecek.
18 Haziran 2012 Pazartesi günü yayınlandı