8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası

Antalya ' nın ev sahipliği yaptığı 8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası'nın ilk kategorisi olan kancalı merdivenle kule tırmanma kategorisini 13.06 saniyelik zamanıyla Belarus'lu Strelchini Vladimir kazandı.
Mustafa Akaydın Olimpos Belarus Büyükşehir Belediyesi Rusya 


Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonu'nun işbirliğiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenmekte olan 8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası ' nın ilk kategorisi kule tırmanma yarışlarıyla tamamlandı.

Cam Piramit alanında kurulan platformda sabah başlayan yarışların ardından akşam aatlerinde yarı final ve final etabının yarışları yapıldı. Finalde 13 saniye 06 salise ile Belaruslu Strelchini Vladimir birinci oldu. 13 saniye 47 salise ile Rusya ' dan Kerganstri Konstantin ikinci, 13saniye 56 saliselik zamanlaması ile Belarus'tan Simak Dmitriyi üçüncü oldu.
Ödül töreninde konuşan Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Alexandr Çuprian, Türkiye'nin şampiyonaya iyi bir ev sahipliği yaptığını dile getirerek, “ Bu yarışmanın amacı itfaiyecilerin görevlerinde hızlı olduğunu göstermektir” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise uluslararası bir şampiyonaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Şampiyona dostluk ve hoşgörü içerisinde gerçekleşiyor. Bütün sporculara ve teknik ekibe başarılar diliyorum. Sporcuların ve misafirlerinin şampiyona haricinde Antalya ' nın tarihi ve doğal güzelliklerini de görmesini istiyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

Törende Çıralı Olimpos Dağı'ndan getirilen olimpiyat ateşi ile şampiyona meşalesi yakıldı. Gecede Osmanlı döneminde itfaiye görevini icra eden tarihi tulumbacılar da, bir binada mahsur kalan kişiyi temsili olarak kurtardı.

Şampiyona yarın, 100 ve 400 metre engelli hortum serpme ve engelleri aşma yarışmalarıyla devam edecek.
19 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı