7. Avrupa Muay Thai Şampiyonası

7. Avrupa Muay Thai Şampiyonası ve 12. Avrupa Kupası sona erdi. Türkiye Avrupa Kupası'nda birinci, Avrupa Şampiyonası'nda ise dördüncülükte kaldı. Öte yandan Antalya Muratpaşa Kaymakam'ı Fatih Kocabaş'ta Belarus- Rusya maçını yönetti.
Avrupa Avrupa Şampiyonası Belarus Fatih Kocabaş Azerbaycan 


Türkiye ve Avrupa Muay Thai Federasyonları tarafından düzenlenen 7. Avrupa Muay Thai Şampiyonası'nda bugün Dilek Sabancı Spor Salonu'nda yapılan final karşılaşmalarıyla sona erdi. Final karşılaşmaları sonunda erkeklerde 60 kiloda Orhan Erden gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bayanlarda ise 54 kiloda İrem Akın altın, 63,5 kiloda Zehra Aslan ve 67 kiloda Gülizar Kara, gümüş madalya kazandı. Mücadelelerin ardından düzenlenen törende bir hafta içerisinde dereceye giren sporculara madalyaları Uluslararası Muay Thai Amatör Federasyonu Genel Sekreteri Stephan Fox ve Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna tarafından verildi.

Milli Takım Antrenörü Şahin Eroğlu, bugüne kadar 14 tane finali hiç oynamadıklarını hatırlatarak, kazandıkları altın madalyaları Türk halkına armağan ettiklerini söyledi. 12. Avrupa Kupası'nda Türkiye takım halinde birinci oldu. Kupa müsabakalarında Türkiye 7 altın, 10 gümüş ve 6 bronz madalya kazandı. İkinci Ukrayna 4 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Üçüncü Azerbaycan ise 3 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya aldı.

7. Avrupa Muay Thai Şampiyonası'nda ise 5 altın, 9 gümüş, 5 bronz madalya kazandı.

Uluslararası Muay Thai Amatör Federasyonu Genel Sekreteri Stephan Fox, şampiyonayla ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Antalya'da yapılan organizasyon son derece mükemmel bir şekilde geçtiğini ifade eden Fox, Türk Federasyon yetkililerine teşekkür etti.

Türk sporcuların performanslarıyla ilgilide açıklamalarda bulunan Fox, Organizasyonu çok başarılı bulduğunu ifade ederek, Türkiye'de küçük yaştan itibaren muay thai sporunun yapıldığını kaydetti. Fox, Türkiye'nin diğer ülkelere göre bu sporda başarılı olduğunu vurguladı. Türkiye Muay Thai Federasyon Başkan Vekili Hasan Yıldız, ve Avrupa
Muay Thai Federasyonu ile düzenlenen 7. Avrupa Şampiyonası ve 12. Avrupa Kupası'nın sona erdiğini söyledi. Avrupa Kupası'nda takım olarak birinci olduklarını belirten, ' İkinciliği Ukrayna, üçüncülüğü Azerbaycan elde etti. Şampiyonada sıralamada Rusya birinci, Ukrayna ikinci biz yada Belarus üçüncülüğü elde edecek. Dün oynanan Avrupa Şampiyonasının finalinin dört tanesini altına çevirdik. Bugünde 4 tane finalimiz var. Buradan iki altın alırsak üçüncülüğü garantiliyoruz. Organizasyon olarak güzel oldu. 20 tane federasyondan kutlama mesajı aldık ' dedi.

Öte yandan Antalya'nın merkez Muratpaşa İlçe Kaymakamı Fatih Kocabaş, Muay Thai Avrupa Şampiyonası'nda Rusya-Belarus karşılaşmasını hakem olarak yönetti.

KAYAMAKAM RİNGTE, EŞİ TRİBÜNDE

Uluslararası hakem olan Kaymakam Fatih Kocabaş'ı eşi Nesibe ve oğlu Mustafa İsmail Kocabaş tribünden heyecanla izledi. Kaymakam Kocabaş'ın eşi Nesibe Kocabaş, eşine yönettiği her maçta destek vermek için tribüne geldiklerini ifade ederek, ' Eşimim destek amacıyla Avrupa ve Türkiye Şampiyonaların katılıyoruz. Çok heyecanlıyım ve her zaman eşimin yanında olmaya çalışıyorum. Eşim her zaman başarılı ve onunla gururu duyuyorum ' dedi.

SPORCU KAYMAKAM

Maçı yönettikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Muratpaşa Kaymakamı ve Muay Thai hakemi Fatih Kocabaş, ' 10 yılı aşkın süredir hakemlik yapıyorum. Son 5 yıldır ulusal anlamda hakemlik yapıyorum ve bu ikinci kez Avrupa Şampiyonasında hakemlik yapışım. Sporun ve sporcunun içinde olmaktan mutluyum. Kaymakamlıkta, evde ve sosyal hayatında kendimi ayarlıyorum. Herkesimden sporcu hakem ve yöneticilerle karşılaşmak güzel bir duygu. Kaymakam meslektaşlarıma da spora önem vermelerini tavsiye ediyorum ' diye konuştu.
24 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı