2014 FIFA Dünya Kupası Şampiyonu Almanya

2014 FIFA Dünya Kupası Şampiyonu Almanya. Antalya halkı Almanya ve Arjantin arasında oynanan Dünya Kupası finalini Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan dev ekrandan takip etti.
Dünya Kupası Büyükşehir Belediyesi Almanya Milli Takımı 2014 Dünya Kupası Cumhuriyet Meydanı 


Tüm dünyada olduğu gibi Dünya Kupası heyecanı Antalya ' da da yaşandı. Brezilya ' nın dünyaca ünlü Maracana Stadı'nda gerçekleşen ve Almanya ile Arjantin ' in karşılaştığı FIFA 2014 Dünya Kupası final karşılaşması büyük heyecana sahne oldu. Bu heyecana Antalya halkı ise Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'a kurulan dev ekranın karşısında eşlik etti. 7 den 70 ' e her yaştan vatandaş final karşılaşmasını izlemek için Cumhuriyet Meydanı'na akın etti. Vatandaşlar yanlarında getirdikleri çerez ve içeceklerle dev ekranda maç izlemenin keyfini yaşadı. Maçı izleyenler arasında Antalya ' ya tatil için gelmiş olan bazı Alman taraftarlar da vardı. Alman taraftarlar maçtan önce yaptıkları açıklamada maçı kazanacaklarından emin olduklarını söylediler. Ayrıca Almanya ' nın önemli yıldızlarından Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil ' in de çok iyi bir futbolcu olduğunu vurguladılar. Açık havada maç izleme keyfini yaşayan vatandaşlar ise belediyenin yaptığı bu uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Karşılaşmayı izleyen Türk seyircilerin çoğunlukla Almanya Milli Takımı'nı desteklemeleri de dikkat çekti.

ALMANYA ŞAMPİYON

90 dakika boyunca büyük mücadeleye sahne olan karşılaşmada karşılıklı ataklara rağmen gol sesi çıkmadı. Normal süresi 0-0 biten karşılaşma uzatma devrelerine gitti. Dakikalar 133 ' ü gösterdiğinde ise Schürrle ' nin soldan getirdiği topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderen Mario Götze Alman vatandaşları ve destekçilerini sevince boğdu. Karşılaşmada başka gol olmayınca Almanya ' nın 24 yıllık kupa hasreti sona erdi. Ayrıca Almanya bu şampiyonlukla 4. kez mutlu sona ulaşırken, İtalya ile şampiyonluk sayılarını eşitledi ve 5 şampiyonluğu olan Brezilya ' ya bir adım daha yaklaştı. Maçtan sonra gerçekleşen kupa töreninde bireysel ödüller de verildi. Altın eldiven ödülünün sahibi Manuel Neuer olurken, altın top ödülü Lionel Messi ' ye gitti.
14 Temmuz 2014 Pazartesi günü yayınlandı