2012 Londra Paralimpik Oyunlarında Türkiye'’ye Gümüş Madalya

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda masa tenisinde mücadele eden milli sporcu Neslihan Kavas, finalde Çinli rakibi Lina Lei'ye 3 -2 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu. Başarılı sporcunun Eskişehir'deki evinde de büyük heyecan yaşandı. Neslihan'ın annesi Fevziye Kavas, Türkiye'ye böyle bir gurur yaşattığı için kızı ile gurur duyduğunu söyledi.
Çinli Londra Büyükşehir Belediyesi Kadir Koçdemir Kağıtspor 


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'un milli masa tenisçisi Neslihan Kavas büyük bir başarıya imza attı. 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda daha önce oynadığı 3 maçta 2 galibiyet alarak yarı finale yükselen Kavas, yarı finalde Çin'den Meili Liu ile karşılaştı. Büyük çekişmeye sahne olan maçta güçlü rakibini 3-2 mağlup eden Neslihan Kavas, adını finale yazdırdı. 2008 yılında bronz madalya kazanan Neslihan Kavas, final müsabakasında Çinli Lina Lei ile karşılaştı. Kavas, finalde rakibine 3 -2 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

ANNE KAVAS: YAVRUMLA GURUR DUYUYORUM

Londra'da yarışan Neslihan'ın Eskişehir'deki evinde de heyecan ve gurur aynı anda yaşandı. Başarılı sporcunun ailesi maç boyunca Neslihan için dua etti. Maç sonunda Neslihan'ın gümüş madalya kazanmasının ardından anne Fevziye Kavas, kızının final oynamasının bile kendileri için sürpriz olduğunu söyledi. Anne Kavas, ' Mutluyuz, gururluyuz. Yavrumla gurur duyuyorum. Türkiyemize gümüş madalya kazandırdı. Bundan sonraki olimpiyatlarda inşallah 2016'da da altın kazanır. ' diye konuştu.

Maç sonrasında Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, anne Kavas'ı arayarak Neslihan'ın gösterdiği başarıdan dolayı tebrik etti.
4 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı