Zafer Çağlayan: 'Eskiden Kürt olduğumuzu söyleyemezdik'

Beyaz Tv ekranına konuk olarak katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan,çözüm süreci üzerine değerlendirmelerde bulundu.Çağlayan ''Eskiden Kürt olduğumuzu söyleyemezdik'' dedi.
Zafer Çağlayan Kürt Sorunu Şerafettin Elçi 12 Eylül Darbesi Çözüm Süreci 


12 Eylül ihtilali sonrasında TRT'deki bir programa Kürt vatandaşın çıkarıldığını ve vatandaşa 'Kürt diye bir şey yoktur,hepimiz Türküz.Buralarda çok kar yağar,kar yağdığı için burada kart kurt sesler çıkar.' denildiğini ifade eden Bakan Çağlayan '' Biz o günlerden bugünlere geldik.Sen elmaya üzümsün diyebilir misin?Üzüme elmasın diyebilir misin?'' diye konuştu.

Baba tarafından Kürt orjinli bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Çağlayan '' Ailemizin en büyük özelliği yıllarca bu ülkenin birlik beraberliğinden ,bölünmez bütünlüğünden,devletinin ve bayrağının tekliğinden yana olmak olmuştur'' dedi.

Zafer Çağlayan''Keşke Türkiye bugünki meseleleri on beş yirmi sene önce konuşabilseydi,keşke yirmi otuz sene önce Türkiye'de devlet televizyonları kürtçe,arapça,zazaca yayın yapabilseydi''diye belirtti.

Şerafettin Elçi'nin 'ben Kürtüm' dediği için Türkiye'de hapse atıldığını söyleyen Bakan Çağlayan '' 75 yıllık bir ülkede nüfusu yaklaşık 25 milyona yakın olan Kürtleri inkar edebilir misin?''ifadelerini kullandı.


12 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı