'Vatandaşlarımızın talebi idam' - MALATYA

"Vatandaşlarımızın talebi idam" - MALATYA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın katıldığı programlardan görüntüler - Öznur Çalık'ın konuşması - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: - "(Çocuk istismarının önlenmesi) Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın koordinasyonunda yapılacak çalışmayla çok hızlı, bir sonraki Bakanlar Kuruluna yetişecek şekilde, bir düzenleme yapılacak. Bu düzenlemede vatandaşlarımızın talebi idam" - "Anne olarak benim yüreğimde, bu yaşanılan vahşetin karşılığı, idamın da ötesinde. Yani o acıyı, ızdırabı, vahşeti onlara da yaşatmak gerekir"MALATYA (AA) - VOLKAN KAŞİK - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, çocuk istismarının önlenmesine yönelik yapılacak düzenlemelerin kamuoyu vicdanını rahatlatacağını söyledi.

Çalık, Allah'ın emaneti konumunda bulunan çocuklara aileleri, toplum, ülke, devlet ve millet olarak gözleri gibi bakmakla mükellef olduklarını belirtti.
Son günlerle yaşanan ve daha öncesinde de gündeme gelen çocuklara yönelik cinsel istismarın boyutlarının herkesi rahatsız ettiğine dikkati çeken Çalık, "Yaşananları istismar demenin ötesinde, bir alçaklık ve canilik olarak nitelendirmek gerekir." dedi.
Çalık, daha önce çocukları korumaya yönelik çok sayıda yasal düzenleme yaptıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:"Fakat vahşet yaşayan ve yaşatan canilerin önlerini kesebilmek için yasal düzenlemelerimizi kuvvetlendirmemiz gerektiği hem Cumhurbaşkanımız hem Başbakanımız hem de bakanlarımızın, hepimizin, ortak kararı. Bu vesileyle özellikle Adana'da çocuğumuzun yaşamış olduğu vahşeti hepimiz tüylerimiz ürpererek ve yüreklerimizde en büyük acıyı hissederek dinledik ve gördük. İlk günden itibaren Adana'da hem ilin Valisi hem AK Parti İl Başkanımız ve yöneticilerimizle tek tek görüştük, ailelerimiz durumunun tespiti için çocuğumuzun ruh sağlığının düzeltilmesi ve ailelere sosyal destek vermek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız çok hızlı devreye girdi." - "Vatandaşlarımızın talebi idam"Çalık, konunun hassasiyetine binaen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok hızlı bir şekilde karar alma ve yasaların yeniden düzenlenmesi için talimat verdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:"Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın koordinasyonunda yapılacak çalışmayla çok hızlı, bir sonraki Bakanlar Kuruluna yetişecek şekilde bir düzenleme yapılacak. Bu düzenlemede vatandaşlarımızın talebi idam. Bununla ilgili olarak aslında yüreklerimizde, anne olarak benim yüreğimde, bu yaşanılan vahşetin karşılığı idamın da ötesinde. Yani o acıyı, ızdırabı, vahşeti onlara da yaşatmak gerekir. Bir anne olarak yüreğimdeki duyduğu bu."Bu konuda yapılması gereken yasal düzenlemeler üzerinde herkesin hassasiyetle durması gerektiğini vurgulayan Çalık, "Bu vesileyle başta kimyasal kastrasyon dediğimiz, hormonların kontrol altına alınması ve azaltılması olmak üzere, hepsiyle ilgili çalışma şu an masada. Bunlarla ilgili daha önce birçok düzenleme yapılmasına rağmen şu an gelinen noktada bu vahşeti yapanlara, toplumun vicdanında mahkum olan bu kişilere yönelik yapılması ve alınması gereken çok önemli tedbirler var." diye konuştu.
Çalık, yasal düzenlemeleri yaparken çok hassas olacaklarını anlatarak, "Yasal düzenlemelerimizi yaparken özellikle indirime sebebiyet verecek, hangi konu olursa olursun, ister takım elbiseyle, ister sakin olsun, hiçbir şekilde indirim yapılmaması gerektiği ve en ağır cezanın verilmesi gerektiği konuşuldu. Bunlarla ilgili en kısa sürede kamuoyunu çok net bilgilendireceğiz. İnşallah bakanlarımızın yaptığı çalışmalarla bu düzenlemeler kamuoyu vicdanının rahatlamasına sebep olacak. İnşallah en ağır cezaları almaları için gerekli tüm çalışmalar yapılıyor." ifadelerini kullandı.
Cinsel İstismar Çocuk İstismarı Yasal Düzenleme Ruh Sağlığı Hassasiyet 

23 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı