Varank: 'Şehrinize hizmet edeceklere oy vermeniz gerekiyor' - AĞRI

Varank: "Şehrinize hizmet edeceklere oy vermeniz gerekiyor" - AĞRI - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın karşılanması - Bakan Varank'ın konuşması"Şehrinize hizmet edeceklere oy vermeniz gerekiyor" - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Şehrinizin vergilerini, paralarını çalıp Kandil'e gönderenlere değil, şehrinize hizmet edeceklere oy vermeniz gerekiyor" - "Taksim'de yatsı ezanı okunurken HDP'lilerin de içerisinde olduğu bir grup ıslıklarla, alkışlarla protesto etmeye kalkıştılar. Bunların bizimle, bizim kültürümüzle zerre alakaları yok"AĞRI (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sizlerin şehrinizin vergilerini, paralarını çalıp Kandil'e gönderenlere değil, şehrinize hizmet edeceklere oy vermeniz gerekiyor." dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı 'ya gelen Bakan Varank, Doğubayazıt ilçesindeki hayvan pazarının açılışının ardından helikopterle il merkezine geçti.Kurtuluş Mahallesi Kerim Yıldız Cami taziye evinde vatandaşlarla bir araya gelen Varank, Ağrı 'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Devletin ve hükümetin Ağrı 'ya verdiği önemi anlatan Varank, "Bu güzel şehirlerimizi terörle tüm dünyaya göstermek isteyenler oldu. Hizmet yerine yıkımla bu şehirleri gündeme getirmek isteyenler oldu ama biliyorsunuz 'Biz buna müsaade etmeyeceğiz' dedik ve son iki senedir şehirlerimize en güzel hizmetleri kazandırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." diye konuştu.
- "Adaylarının da Ağrı ile ilişkisi yok" Ağrı 'da önceki dönem belediye başkanı olarak Sırrı Sakık'ın görev yaptığını hatırlatan Varank, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Kendisinin Ağrı ile bir ilişkisi yoktu. Ankara'da, Paris'te gezmeyi buralarda bulunmaktan, size hizmet etmekten daha evla görüyordu ve buraya hiç uğramıyordu. Şimdi tabii yine bir belediye başkan adayı seçmişler. Ben onu araştırdım, onun da pek Ağrı ile ilişkisi yok. Ağrı 'nın dertlerini, sorunlarını bilmiyor. Size hizmet üretebilecek, sizin dertlerinize derman olabilecek bir proje ortaya sunması mümkün değil. Tabii önümüzde 31 Mart yerel seçimleri var. Burada çok önemli bir şansa sahip olduğumuzu ben görebiliyorum. Savcı Sayan kardeşimizi zaten hepiniz tanıyorsunuz, biliyorsunuz. Bizler de tüm Türkiye'de kendisini tanıyor."Sayan'ın projelerine kendisi ve tüm bakanların destek vereceğini kaydeden Bakan Varank, özellikle Ağrı 'ya ihtiyacı olan küçük sanayi sitesini kazandıracaklarını söyledi.

- "Hizmet edeceklere oy vermeniz gerekiyor"Varank, Ağrı 'nın müthiş bir hayvancılık ve turizm potansiyeli olduğunu ancak sanayi ve teknolojiyle de anılmasını istediklerini vurguladı.Bakan Varank, 31 Mart'ta önemli bir sürece girileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:"Sizlerin şehrinizin vergilerini, paralarını çalıp Kandil'e gönderenlere değil, şehrinize hizmet edeceklere oy vermeniz gerekiyor. Ancak bunu elde edebilirsek, bu hizmet siyasetini biz sürdürebiliriz. Dolayısıyla bizler sizlere güveniyoruz. Bizler Ağrı lı kardeşlerimize güveniyoruz. Çünkü onlar da Ağrı 'nın geldiği durumu, son iki senede yaşadığı huzur ortamını çok iyi biliyorlar. Dolayısıyla huzurdan, sükunetten, yatırımdan, istihdamdan yana oy vereceklerine eminim." Ağrı 'nın gelenek ve göreneklerine bağlı bir il olduğuna değinen Varank, "Karşımızda bir şer ittifakı var. Dün akşam izlemişsinizdir. Taksim'de yatsı ezanı okunurken HDP'lilerin de içerisinde olduğu bir grup ıslıklarla, alkışlarla protesto etmeye kalkıştılar. Bunların bizimle, bizim kültürümüzle zerre alakaları yok, ama sizlerin bunlara gereken cevabı sandıkta vereceğine inanıyorum." dedi.

Başkan Adayı Belediye Başkanı Yerel Seçimler Hayvan Pazarı Hayvancılık 

10 Mart 2019 Pazar günü yayınlandı