Ünal, “Allah’ın izniyle istikbal bu milletin olacaktır”

Ünal programa gelişi
Sosyal Tesis Psikoloji Gayri Safi Milli Hasıla Propaganda Milyar Dolar 

-Katılımcılar ile tokalaşma
-Ünal konuşma
-Kapıçam gezi
-Kapıçam detay

( KAHRAMANMARAŞ )- Mahir Ünal, Türkiye’nin ekonomisinin güçlü olduğunu ve büyüme oranlarının artarak devam ettiğini söyledi- AK Partili Ünal, Kahramanmaraş’ta sosyal tesis açılışı yaptı KAHRAMANMARAŞ

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Türkiye’ye güvenelim, Allah’ın izniyle istikbal bu milletin olacaktır” dedi.
Ünal, memleketi Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından yaptırılan Kapıçam Sosyal Tesis’in açılışına katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlanan programda kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Türkiye’nin ekonomik anlamda zor durumda bırakılmak istendiğinin altını çizdi. Türkiye’nin borç oranlarının uluslarası kriterlere göre düşük olduğunu söyleyen Ünal, ekonomik olarak büyümenin her zaman artarak devam ettiğini dile getirdi. Birilerinin toplumun psikolojisini bozmasına izin verilmemesini isteyen Ünal, “Türkiye 16 yıl önce 2 gün sonrasını göremezken bugün 2053’ü, 2071’i konuşuyor. Ama birileri ne yapıyor ısrarla, Türkiye’nin gelişimini ve büyümesini adeta bilinçli olarak bir kara propagandaya kurban etmeye çalışıyor. Türkiye’nin borcu gayri safi milli hasılasına göre yüzde 28, Maastrich kriterlerine göre bu oran yüzde 63. Yani Maastrich kriterlerine göre Türkiye’nin borcu çok altında. Türkiye’nin cari açığı 30 milyar dolarlara düşmüş. Türkiye, ekonomik dinamikleri açısından son derece güçlü ve 5. 2 büyümüş daha önce 7.4 büyümüş. Şimdi siz dolarizasyon üzerinden, döviz üzerinden Türkiye üzerine ne yapacaksınız bir kur atağı gerçekleştirip saldıracaksınız. Bu millet buna müsaade etmedi. etmeyecek. Ya da Türkiye ile ilgili, ‘efendim şu sorun var bu sorun var’ diyecekler. 16 yıldır bu millet ile biz birçok sorun çözdük. Son 16 yılda çözdüğümüz sorunlara bakın. Yeter ki biz birliğimizi beraberliğimizi bozmayalım, yeter ki birilerinin psikolojisini bozmasına izin vermeyelim. Kendimize güvenelim, Türkiye’ye güvenelim. Allah’ın izniyle istikbal bu milletin olacaktır. Bundan emin olun ve hiçbir şüphe, endişeniz olmasın, başaracağız çünkü iman varsa imkan da vardır” dedi.
Ünal, konuşmasının ardından sosyal tesisin açılışını katılımcılarla birlikte yaptı. Ardından Kapıçam Eksrem Sporları Merkezi’ne geçerek yetkililerden bilgi aldı.
15 Eylül 2018 Cumartesi günü yayınlandı