'Türkiye'yi güçlendirebilmeyi, soydaşları ve akrabaları sarıp sarmalayabilmeyi hedefliyoruz' - İZMİR

"Türkiye'yi güçlendirebilmeyi, soydaşları ve akrabaları sarıp sarmalayabilmeyi hedefliyoruz" - İZMİR - 2. Rumeli Balkan Buluşması - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun gelişi - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun davul ve zurna ile karşılanması - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun halay çekmesi - Katılımcılardan detaylar - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun ve katılımcıların tanıtım filmi izlemesi - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun konuşması2. Rumeli Balkan Buluşması - Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:"Türkiye'de istikrar, güven varsa o coğrafyadaki kardeşlerimiz de geleceğe daha güvenli bakabilme imkanına kavuşuyor. O yüzden Türkiye güçlü olmak, ayaklarının üzerinde durmak zorunda" - "Türkiye'yi güçlendirebilmeyi, soydaşları ve akrabaları sarıp sarmalayabilmeyi hedefliyoruz"İZMİR (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Türkiye'de istikrar, güven varsa o coğrafyadaki kardeşlerimiz de geleceğe daha güvenli bakabilme imkanına kavuşuyor. O yüzden Türkiye güçlü olmak, ayaklarının üzerinde durmak zorunda." dedi.
İzmir 'de bir otelde düzenlenen "2. Rumeli Balkan Buluşması"na katılan Çavuşoğlu, salona girmeden önce Buca Rumeli Eğitim Kültür Derneği halk oyunları ekibine eşlik ederek halay çekti.Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, göçmenlerle aynı süreci yaşadığını, Balkan coğrafyasında serpildiğini, sonra kendini anavatanın şefkat dolu kucağına bıraktığını söyledi.

- "Gönlün sınırı yoktur"Balkan coğrafyasının, acıların ve hasretin dinmeyen coğrafyası olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:"Türkiye sadece Türkiye haritasından ibaret değildir. Orada bıraktığımız akrabalarımız, dostlarımıza karşı sorumluluğumuz var. Sınırlar çizilmiş olabilir ama gönlün sınırı yoktur. AK Parti her daim Balkan coğrafyasında yaşayan soydaşların sorunlarıyla ilgilenmektedir. Türkiye'de istikrar, güven varsa o coğrafyadaki kardeşlerimiz de geleceğe daha güvenli bakabilme imkanına kavuşuyor. O yüzden Türkiye güçlü olmak ayaklarının üzerinde durmak zorunda." - "240 kilometre uzaktan gelmiştim"Türkiye'ye 11 yaşında geldiğini, geldiği ilk gün un çuvallarının üzerinde uyuduğunu anlatan Çavuşoğlu, daha sonra Türkiye'deki kardeşlerinin kendisini kucakladığını dile getirdi.Türkiye hasreti çeken bir ailede büyüdüğünü, geldiğinde zaman zaman "Müslüman mısın" ya da "Ne güzel Türkçe konuşuyorsun" sözleriyle karşılaştığını aktaran Çavuşoğlu, "240 kilometre uzaktan gelmiştim. Birilerini suçlamak için söylemiyorum. Ne yazık ki bir dönem, Türkiye kendi içinde problemlerle uğraşırken hemen yanı başında yaşayan kardeşlerine yeterince ilgi alaka gösterememiş. Türkiye'nin gücüyle alakalı bir durumdur. Onun için Türkiye ayakları üzerinde duruyorsa, oradaki kardeşlerimize alakası artıyor. Türkiye güçlü olmak, bir olmak, birlik ve beraberlik ruhunu geliştirmek zorunda. Türkiye'yi güçlendirebilmeyi, soydaşları ve akrabaları sarıp sarmalayabilmeyi hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu. - "Türkiye'nin birliği, beraberliği ve siyasi geleceği çok önemli"Çavuşoğlu, soydaşların taleplerini de yerine getirmek için çalıştıklarını hatırlattı.Mazlumun ve mağdurun yanında olan bir ülke olduklarını anlatan Hakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:"Dünyada, ekonomisi büyük hiçbir ülkenin yapamadığı nispette yardımlar yapmaktayız. Türkiye milli gelirine oranla yaptığı yardımlarda birinci sıradadır. Bize sığınan 3,5 milyon Suriyeli kardeşimiz var, onlara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bir mağdur nerede varsa onun sırtını pek etmeye, yetimin başını okşamaya gayret gösteriyoruz. Onun için Türkiye'nin birliği, beraberliği ve siyasi geleceği çok önemli."AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de Rumeli Balkan Buluşmaları'nda birlik, beraberliğin pekiştirildiğini, ikamet, sağlık, emeklilik gibi konulardaki sorunların çözümüne çare üretmek için çalıştıklarını bildirdi.Konuşmaların ardından Çavuşoğlu'na Boşnak böreği ikram edildi.
Beraberlik Tanıtım Filmi Milli Gelir Emeklilik Halk Oyunları 

12 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı