Tunus'ta 'mirasta eşitlik' yürüyüşü - TUNUS

Tunus'ta "mirasta eşitlik" yürüyüşü - TUNUS

: - Göstericilerin kadın erkek eşitliği ilgili slogan atması - Yürüyüşten detay görüntüler - Tunus Ulusal Blok'tan Büşra Bilhac Hamide ile röportaj - Halk Cephesi'nden Fethi eş - Şamihi ile röportaj - Göstericiler ile röportajTUNUS (AA) - Tunus'ta yüzlerce kişi, mirasta kadın erkek eşitliği talebiyle yürüyüş düzenledi.
Ülke genelinde 67 derneğin çatısı altında birleştiği kuruluş olan Tunus Miras Eşitliği İttifakı'nın çağrısıyla ve "Miras'ta eşitlik lütuf değil haktır" sloganıyla düzenlenen yürüyüş, başkentin merkezindeki Bab Sadun bölgesinden başlayarak Meclis binasının karşısındaki Bardo Meydanı'na kadar devam etti.Yürüyüşe katılanlar, "Sivil devlet, sana da benim sahip olduğum kadar verilsin" ve "Erkek ve kadın vatandaşlar arasında eşitlik" yazılı dövizler taşıdı.Yürüyüşe, mecliste 15 sandalyesi bulunan Halk Cephesi'nden Fethi eş - Şamihi ile Ulusal Blok'tan Mustafa bin Ahmed ve Büşra Bilhac Hamide gibi milletvekilleri de katıldı.
AA muhabirine konuşan Şamihi, düzenlenen yürüyüşün, haklarını geri kazanmak isteyen Tunuslu kadınlar için bayram niteliğinde olduğunu belirtti ve Tunus'un miras konusunda önemli bir savaş verdiğini dile getirdi.Fethi eş - Şamihi, "Yürüyüşün, Arap dünyasındaki tüm kadınları haklarını talep etmeye teşvik edeceğini umuyorum." dedi.
Tunus'ta 2014'te kabul edilen anayasa, kadın ve erkeklerin hak ve ödevlerde eşit olmasını öngörüyor. Tunus aile hukuku, çok eşliliği yasaklayıp kadınlara boşanma hakkı verse de miras hukukunda halen şeriat kuralları baz alınıyor.
Muhabir Anayasa Gesi Başkent Şeriat 

10 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı