TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Ekim ayından sonra herkes bu fiyatlara aldığı ürünleri gerçek fiyatına düşürüp alacak”

Palandöken'in açıklaması
Piyasalar Genel Kurul Hükümet Nitelik Helikopter 

-Genel ve detay

( ANKARA )- “Bu süreç geçtikten sonra her şey güllük gülistanlık olacak” ANKARA

- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Bugünlerde yaşadığımız sıkıntılar geçicidir, tedavi edilecek niteliktedir. Tehdit ve spekülasyonla ekonomimiz üzerinde oluşturulmak istenen bulutlar, alınan önlemlerle dağıtılacaktır” dedi.
TBMM Başkanı Yıldırım, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) 20. Olağan Genel Kuruluna katıldı.
Burada bir konuşma yapan Yıldırım, esnaflara seslenerek; barış ve güven ortamını bozmak isteyen tetikçilere fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.

Yaşanan ekonomik zorlukların üstesinden gelme konusunda hükümetin en büyük destekçisinin yine esnaf olduğunu kaydeden Yıldırım, “Yaşanan sıkıntıları fırsata çevirmek isteyenlerin olduğunu da biliyoruz. Buradan bir hususun altını çizmek isterim: yaşadığımız bugünlerdeki sıkıntı geçicidir, tedavi edilecek niteliktedir. Tehdit ve spekülasyonla ekonomimiz üzerinde oluşturulmak istenen bulutlar, alınan önlemlerle dağıtılacaktır. Türkiye, gelecek hedeflerine mutlaka emin adımlarla ilerleyecektir. Aklın ve bilginin ışığında çalışmaya devam edeceğiz, daha çok çalışacağız ve daha çok üreteceğiz. Malını kaybeden bir şeyini, ümidini kaybeden her şeyini kaybeder. Ümit bir kere çıkarsa bir daha dönmez. Biz asla ümidimizi yitirmeyelim. Zorluk yaşıyoruz, bu bir sır değil. Bugünlerde finansal piyasalarda çalkantı var. Bunlar esnaf kardeşlerimizin ilgisini çekmiyorsa burada konuşmamı sonlandırayım. 3 hikmet var; Musa’nın asası, babamın kesesi, konuşmanın kısası” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman esnaf ve sanatkarlara destek olduğunu kaydeden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, genel kurulun açılış konuşmasında, “Bize ne elin parasından, dolar pahalanmış, euro pahalanmış. Bizim cebimizde olmayan paranın, bizi ilgilendirmeyen işten bize ne ama sorumluluğunu vatandaşa karşı biz çekiyoruz. Hayat pahalandı. Akaryakıta 5 kuruş zam gelse 50 kuruş vatandaşa zam gelmiş oluyor, şekerin kilosuna 5 kuruş zam gelse cikletin tanesine 50 kuruş zam geliyor. Bu fırsatçılara fırsat vermeyelim. Bu süreç geçtikten sonra eminim ki güllük gülistanlık olacak her şey. Ülkemizin temel taşı olan esnaf ve sanatkarlar her zaman sizin yanınızda. Kendi uçağını yapamaz dediler, kendi helikopterini uçuramaz dediler, kendi arabasını yapamaz dediler ama siz ne yaptınız dik durdunuz, ‘Bu ülkeyi bu sıkıntıdan kurtaracağız’ dediniz ve kurtardınız. Dün para biriktirenler bakıyorum para bozdurma kuyruğuna girdiler. Elinde bavulla para olanlara bir telaş bindi. Ne olacak diye soruyorlar. Ben de diyorum ki; ‘Ekim ayının 15’inden sonra her şey güllük gülistanlık olacak. Türkiye’ye milyon dolarlar akacak. Ekim ayından sonra herkes bu fiyatlara aldığı ürünleri gerçek fiyatına düşürüp alacak.’ Şimdi Ekim ayına odaklandık. Ekim ayı hayır ayı olacak. Çiftçi bereketli toprakları hem ekecek hem de bu arada ekonomi düzelmiş olacak. Bu geminin içerisinde olan bu teşkilat sizin kaptanlığınızda sağlıklı bir şekilde bu güzel limana ulaşacak” ifadelerini kullandı.
13 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı