TBMM'de Ayşenur Bahçekapılı ile Oktay Vural'ın tartışması

AKP'li Ayşenur Bahçekapılı ile MHP'li Oktay Vural arasında Mecliste tartışma yaşandı.
Tbmm Oktay Vural Pkk Ayşenur Bahçekapılı Çözüm Süreci 

Bahçekapılı'nın ' Bu ülkede kandan siyaset yapana yer yok ' sözlerine karşılık Vural ' Kandan medet umanlar kanla işbirliği yapanlardır' dedi.

Türkiye'de herkesin kardeşçe yaşamanın özlemi içinde olduğunu söyleyen Bahçekapılı ''Bunu gerçekleştiriyoruz,böyle bir süreçteyiz.Kurban olayım ne istiyorsunuz? Tekrar kan akmasını mı,silahların patlamasını mı,gözlerin yaşlanmasını mı istiyorsunuz? Yetmedi mi size bu akan kan,yetmedi mi size bu terör,yetmedi mi size bu gözyaşı?Bu ülkede size artık yer yok.Bu ülkede kandan siyaset yapana,şiddetin siyasetine yer yok.Bu ülkede artık bayram var.'' diye konuştu.

Bahçekapılı'nın konuşmasının ardından söz alan Oktay Vural ''Bu ülkede PKK terör örgütüdür ve kan döken de PKK terör örgütüdür.Biz bu milletin değerlerinden can alırız.Kandan medet umanlar kanla işbirliği yapanlardır,kan üzerinden siyaset yapanlardır.Bu milletin birlik ve bütünlüğünü pazarlık konusu yapan, peşkeş çeken bir zihniyet bugün AKP ve PKK'nın işbirliğine şehadet ediyor.Şunu ifade ediyorum:O şehitler,o gaziler neyi korumak için şehit oldular? Git orada Cumhuriyeti peşkeş çek,Türklüğü peşkeş çek diye şehit olmadılar.Sizin zihniyetiniz Çanakkale'de olsaydı Çanakkale geçilir derdiniz'' ifadelerini kullandı.

MHP'li Vural'ın açıklamalarının ardından tekrardan söz alan Bahçekapılı '' Biraz önceki konuşmamda söylediğim gibi bundan sonra bizim siyasette bu üslup yoktur.Bizim siyasetimizde bayram ve helalleşme vardır.Sonuna kadar da arkasında duracağız '' diye konuştu.


25 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı