TBMM Başkanı İsmail Kahraman: 'Demokrasi kültürü yerleştikçe istemediğimiz olaylar olmayacak. Meclis bir kavga teri değildir. Kavga yeri, mikrofonda olan fikir kavgasıdır'

kahraman soru cevap

( ANKARA ) TBMM Başkanı İsmail Kahraman: "Demokrasi kültürü yerleştikçe istemediğimiz olaylar olmayacak. Meclis bir kavga teri değildir. Kavga yeri, mikrofonda olan fikir kavgasıdır" ANKARA
Hukuk Devleti Tarım Toplantı 


- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, "Demokrasi kültürü yerleştikçe istemediğimiz olaylar olmayacak. Meclis bir kavga teri değildir. Kavga yeri, mikrofonda olan fikir kavgasıdır" dedi.
TBMM Başkanı Kahraman gazetecilerin sorularını cevapladı. Meclis'te kavgaya yönelik olarak Kahraman, "Demokrasi kültürü yerleştikçe istemediğimiz olaylar olmayacak. Meclis bir kavga yeri değildir. Kavga yeri, mikrofonda olan fikir kavgasıdır. Ama kaba kuvvet asla ve kata olmamalıdır. Kürsü dokunulmazlığı var. Milletvekilleri oradaki sözlerinden dolayı eğer Genel Kurul o sözleri çıkarmazsa hiç bir yerde suçlu gösterilemez, takibata uğratılamaz. İnsanın kızgınlığını, öfkesini frenlemesi gerekir" değerlendirmesini yaptı. Dünyanın diğer Parlamentoları'nda da kavganın olduğunu söyleyen Kahraman, "Yeni Zelanda'daydım. Orada Meclis Başkanları toplantısı vesilesiyle gitmiştim. Yeni Zelanda Meclisi'nde çok alaka gösterdiler ve Başkan yanına oturttu. Münakaşa bağırma, çağırma, dövüş değil. Meclis Başkanı 'çık bakayım' dedi.
'Adam hiç bir şey demeden çıktı. Adam çıkarken içinden bir şeyler söylüyordu' dedi.
Bir kadın konuşuyor, onu çıkarmadılar. Meclis'te uğultu var. Panama belgeleri hadisesinde Başbakan'ın adı geçiyor. Başbakan bir şeyler söyledi.

Başbakan'a 'atarım seni dışarı' dedi" ifadelerini kullandı. TBMM Başkanı Kahraman, herkesin konuşma hakkını n olduğunu kaydederek, fikirlerin çarpışacağını belirtti.
Kahraman, danışman ve korumaların kavgaya karışmalarına ilişkin olarak, "Tabi ki kuliste bulunacak. Mikrofonda konuşan insan dikkatli olacak. Orası millete hitap ediyorsunuz, orası milletin çatısı. Lisan nezih olacak" şeklinde konuştu.
Muhalefetin gündüz görüşmeleri ile ilgili düşüncelerine yönelik olarak ise Kahraman, yorum yapmadı. Kahraman, 'danışmanlara yönelik soruşturma açılacak mı' sorusuna ise, "Fiili bir durum meydana gelmişse, davacı olan davacı olacaktır. Türkiye hukuk devletidir. Hukuk devletinden herkes hakkını müdafaa etmelidir" diye cevap verdi.
14 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı