Taşkesenlioğlu: 'Arzu ettiğimiz Muş'u hep beraber dizayn edeceğiz' - MUŞ

Taşkesenlioğlu: "Arzu ettiğimiz Muş 'u hep beraber dizayn edeceğiz" - MUŞ - Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu - AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun konuşması Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu - AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Taşkesenlioğlu: - "Arzu ettiğimiz Muş 'u hep beraber yavaş yavaş dizayn etmeye başlayacağız. Diyeceğiz artık Muş kalkınan, büyüyen, istihdamı sağlayan bir şehir haline geldi"MUŞ (AA) - Muş 'ta, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu (ŞEB) düzenlendi.
Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen forumda partililerle bir araya gelen AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, 2019'da Türkiye'de önemli seçimlerin yapılacağını söyledi.

AK Parti'nin temel çalışma alanının ekonomi olacağını anlatan Taşkesenlioğlu, "Bir yatırım programı ortaya konulacaksa programın A'dan Z'ye şekillenmesini sizlerden alacağımız verilerle gerçekleştirmiş oluyoruz." dedi.
Taşkesenlioğlu, 15 Temmuz'da tankların karşısına çıkan halkın 18 Temmuz Pazartesi günü de ekonomide bu doğrultuda hareket edenlerin karşısına çıktığını anlattı.Halkın, "ben ülkemin hem sahada hem ekonomide sahibiyim" mesajını tüm dünyaya verdiğini ifade eden Taşkesenlioğlu, "Zor bir süreçti. İçimize 40 yıldır çöreklenmiş hain FETÖ'yü temizlemeye gayret ederken bir yandan da sanki biz böyle bir şey yaşamamışız gibi büyümeye, üretmeye ve kalkınmaya gayret ettik." diye konuştu.
- "Üreterek büyüdük"Taşkesenlioğlu, 31 Aralık 2017 itibarıyla Türkiye'nin ortalama yüzde 7.7 büyüdüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:"Ancak bu rakamdan hemen önce üçüncü çeyrek dediğimiz yani ilk dokuz aylık büyümeye baktığımızda 11.1 büyüyen bir ülke var. G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen Çin ve Hindistan gibi büyümede hiç bir sınır tanımayan 2 ülkeyi geride bırakmış bir Türkiye var. Hain 15 Temmuz darbe girişiminden sonra biz büyümeye ve üretmeye devam ettik. Büyüme rakamları açıldığında bir takım aklıevveller bu rakamların gerçekliğini tartışmaya devam etti. Ancak onların ekonomik açıdan yorum yapma kabiliyetlerin olmadığını, genel müdürlük yaptıkları dönemde batırdıkları organizasyonlardan biliyoruz zaten. Biz büyüdük ama üreterek büyüdük."Taşkesenlioğlu, 2017 yılı itibarıyla Cumhuriyet tarihinin ikinci büyük ihracat rakamını gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Bu dönemde 157 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını anlatan Taşkesenlioğlu, "Hedefimiz 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat yapmak. Üretim yapamadıktan sonra ihracatın olmasına imkan yok. AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'nin toplam bütçesi 230 milyar dolardı ama şu anda 860 milyar dolarlık bir bütçeyi hep beraber üretiyoruz." diye konuştu.
Bu toprakların 30 yıldır en önemli belası olan terörü kazıdıklarını belirten Taşkesenlioğlu, bölgede terör örgütüne katılma oranının sıfırlara düştüğünü kaydetti.
Sanayicinin, yatırımcının güven ortamında yatırım yapmak istediğinin altını çizen Taşkesenlioğlu, şu ifadeleri kullandı:"PKK terörü, bu bölgeleri tabiri caizse güvensizlik ortamında yakıp yıkmaya çalıştılar. 3 - 5 yıl önce bu bölgelerde yaptıkları zulmün haddi hesabı yoktu. Ama unuttukları bir şey vardı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kudreti, o ve onun arkasında elini değil başını koparmaya yetecek bir kudretteyiz. Böyle de oldu elhamdülillah. Başı gövdesinden ayrılan terör, şimdi artık dağların arkasında kendilerine küçük yaratıklar gibi saklanacak delikler dahi bulamıyorlar." - Alparslan - 2 Barajı Muş Ovası Sulama Projesi"Arzu ettiğimiz Muş 'u hep beraber yavaş yavaş dizayn etmeye başlayacağız. Artık Muş kalkınan, büyüyen, istihdamı sağlayan bir şehir haline geldi." diyen Taşkesenlioğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:"Alparslan - 2 Barajı Muş Ovası Sulama Projesi hayata geçirildiğinde yaklaşık 500 milyarlık bir ekonomik katkı sağlayacak ve ovanın hepsini sulayacak. Allah vergisi bir ovamız var. Bu ovanın kendi bereketi var. Dolayısıyla toprağın bereketini artırmak amacıyla başta tarım projelerimiz ve sonra desteklediğimiz hayvancılık projeleri var. Muş bundan sonra tarihteki şanlı durumu gibi ekonomide de kudretli ve kalkınmış bir il haline gelecek."Foruma, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ile ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri de katıldı.

Milyar Dolar Darbe Girişimi 7 Milyar Dolar Terör Örgütü Hayvancılık 

4 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı