SP Genel Başkanı Kamalak'ın Ergenekon Davası Yorumu

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ' Bir takım eksiklikleri ve noksanları olsa bile yargı, gereğini yapacaktır. Adalet çizgisinden ayrılmayacaktır. Görülmekte olan bir davaya, ne iktidarın müdahil olması ne de muhalefetin o alanda söz söylemesi, hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmaz. ' dedi.
Avrupa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İnsan Hakları Mustafa Kamalak Saadet Partisi 


Partisinin Bursa İl Başkanlığı'nın Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi (BUTTİM) bahçesinde düzenlediği iftara katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ergenekon davası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Adaletin gereğini yapacağına inandığını belirten Mustafa Kamalak, yargıya intikal etmiş bir konuda hassas davranılması gerektiğini dile getirdi.

Kamalak şunları kaydetti:

' Türkiye'de 3 kuruma canı gönülden inanıyorum ve güveniyorum. Bunlardan birisi de yargıdır. Bir takım eksiklikleri ve noksanları olsa bile yargı, gereğini yapacaktır. Adalet çizgisinden ayrılmayacaktır. Görülmekte olan bir davaya, ne iktidarın müdahil olması ne de muhalefetin o alanda söz söylemesi, hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmaz. Yargıya güvenmek lazım. İkinci olarak orduya güvenmek gerekir. Çünkü ordu bu milletin göz bebeğidir. İçinde bir takım yanlış yapanlar olabilir. Üçüncü olarak güvendiğim hususta, aziz milletimizdir. Bu millete güvenmek lazım. Bu millet aklıselim sahibidir. Bu milletimiz yanılsa da bu yanılgı sürekli olarak sürmez. Neticede hak ve hakikati görür diye düşünüyorum. Bu millet, Allah'ın nuru ile nazar eder. Gerçeği görür diye düşünüyorum. Velhasıl mahkemelerimize güvenmek lazım. Eğer eksiği ve yanlışı varsa, üst makamlar var, temyiz aşaması var. Onlar da olmadı diyelim, bireysel başvuru hakları var. Bunlar da olmadı diyelim Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi var. Sadece bir aşamada karar veriliyor değildir. Dolayısıyla bu zincirleme bir süreçtir. '

5 Ağustos 2013 Pazartesi günü yayınlandı