Sorgun: '28 Şubat'ta tanklar Sincan'da yürüyordu, bugün ise Afrin'de yürüyor'' - ELAZIĞ

Sorgun: "28 Şubat'ta tanklar Sincan'da yürüyordu, bugün ise Afrin'de yürüyor'' - ELAZIĞ - AK Parti Elazığ İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun'un konuşmasıAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, Elazığ 'da - Sorgun: - "(Zeytin Dalı Harekatı) 28 Şubat'ta tanklar Sincan'da yürüyordu, bugün ise Allah'ın izniyle Afrin'de yürüyor. Birileri tankları milletine karşı yürütüyordu, biz tanklarımızı teröristlere karşı yürütüyoruz"ELAZIĞ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "28 Şubat'ta tanklar Sincan'da yürüyordu, bugün ise Allah'ın izniyle bizim tanklarımız Afrin'de yürüyor. Birileri tankları milletine karşı yürütüyordu. Biz bugün kendi tanklarımızı teröristlere karşı yürütüyoruz." dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Sorgun, Nurettin Ardıçoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen partisinin İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'ne katıldı.
Ahmet Sorgun, burada yaptığı konuşmada, gençliğin Fırat kadar coşkun, heyecanlı ama Keban kadar da vakurlu olduğunu söyledi.

Coşku ve heyecanla ilmini, irfanını, ahlakını birleştiren bir gençlik yetiştirme çabaları içerisinde olduklarını belirten Sorgun, "Karşımda asımın neslini görüyorum. Bu gençlik Allah'ın izniyle içeride dışarıda, Fırat Kalkanı'nda, Zeytin Dalı'nda, Afrin'de heryerde namusunu koruyor ve çiğnetmedi çiğnetmeyecek." diye konuştu.
"Abdulhamid Han bir karış toprak vermemek için 30 yıla aşkın padişahlık yaptı ve bir karış toprak vermemek için direndi." diyen Sorgun şunları kaydetti:"Bugün Sincan'da 28 Şubat'ta tankların yürüdüğü günün yıldönümü. 28 Şubat'ta tanklar Sincan'da yürüyordu, bugün ise Allah'ın izniyle bizim tanklarımız Afrin'de yürüyor. Birileri tankları milletine karşı yürütüyordu. Biz bugün kendi tanklarımızı teröristlere karşı yürütüyoruz."Dün 100 sene önce Abdulhamid Han'ın yaptıklarını bugün de Recep Tayyip Erdoğan'ın aynısını yaptığını vurgulayan Sorgun, "Abdulhamid Han'ı tahtan indirmek için ne kadar işgalci ve emperyalist güç varsa içeriden dışarıdan hepsi ayaklanarak onu devirmeye çalıştılar. Kim Abdulhamid Han'ı baştan indirmek istediyse bugün de onların devamı bütün emperyalist güçler Recep Tayyip Erdoğan'ı bütün güçleriyle tahtan indirmek istiyor. Ama Allah'ın izniyle ve yardımıyla Recep Tayyip Erdoğan önümüzde ve millet arkamızda olduktan sonra bunu başaramayacaklar." şeklinde konuştu.
Birbirlerine dayanarak ve yaslanarak gece gündüz demeden el ele vererek çalışacaklarını dile getiren Sorgun,2019'un şifresinin daha çok samimiyet, vahdet, gayret, tevazu ve birliktelik olduğunu ifade etti.
Kongreye, Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve partililer katıldı.

Asımın Nesli Samimiyet Tevazu Padişah Teröristler 

10 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı