Selahattin Demirtaş Yeniden BDPnin Genel Başkanı

BDP'nin Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 2. Olağanüstü Kongresi sona erdi. Kongrenin tek Genel Başkan adayı olan Selahattin Demirtaş 654 oydan 650'sini alarak yeniden Genel Başkan seçildi.
Selahattin Demirtaş Parti Meclisi Ahmet Taner Kışlalı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu Genel Başkan 


Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda sabah saatlerinde başlayan BDP 2. Olağanüstü Kongresi sona erdi. Divan heyeti tarafından açıklanan sonuçlara göre bin 191 delegenin bulunduğu kongrede 654 oy kullanıldı. Bu oylardan 650'si geçerli sayılırken 4 oy ise geçersiz sayıldı. BDP Genel Başkanlığı'na tek başına adaylığını koyan Selahattin Demirtaş ise 650 oyla yeniden Genel Başkan seçildi.

Selahattin Demirtaş ile birlikte Eşbaşkanlık görevini yürüten Gülten Kışanak ise Parti Meclisi asil üyeler arasında yeraldı.Sonuçların açıklanmasının ardından ise partililer kongrenin düzenlendiği salonda soncu Kürtçe şarkılar ve çekilen halaylarla kutladı.
Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
15 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı