Şamil Tayyar: Kandil'in yeni lideri Selahattin Demirtaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, TGRT Haber ekranlarında canlı yayın konuğu olduğu. Programda çözüm süreci ve Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısı konuşuldu.
Selahattin Demirtaş Şamil Tayyar Çözüm Süreci 


“ÖCALAN'IN PKK'YI YÖNLENDİRMESİ KOLAY DEĞİL”
Kandil ile İmralı arasında görüş ayrılığı olduğunun bilindiğini söyleyen Tayyar, “Kandil'in tek merkeze bağlı bir yönetim sergilemediğini biliyoruz. Burada yabancı istihbarat örgütlerinin de parmağı var. Bir çok ülkenin gizli servisinin kontrol altında tuttuğu hücreler var. Öcalan'ın tek başına PKK'yı yönlendirmesi çok kolay gözükmüyor.” dedi.

“KANDİL'İN YENİ LİDERİ DEMİRTAŞ”
Sözlerinin devamında “Selahattin Demirtaş'ın Kadil'in yeni siyasi lideri olduğunu düşünüyorum” diyen Tayyar, “Demirtaş, İmralı ve arada mekik dokuyan siyasi kadrolarla değil Kandil'le iş tutuyor. Önceden Osman Baydemir vardı. Baydemir'i tasfiye ettiler.” ifadelerini kullandı.
Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
Şamil Tayyar Hakkında
1965 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İslahiye ilçesinde tamamladı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1985 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde son sınıf öğrencisi iken Milliyet Gazetesinde başladı. 21 yıllık meslek hayatının 17 yılı Milliyet ve Sabah gazetelerinde geçti. Son olarak Yeni Şafak Gazetesinde Ankara Haber Müdürü ve köşe yazarı Tercüman Gazet...
devamı
2 Mart 2015 Pazartesi günü yayınlandı