Özhaseki: ''Kayseri'den başlayıp Antalya'ya uzanan hızlı tren hattı 562 kilometre'' - KAYSERİ

- Kayseri Valiliği - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin konuşmasıÇevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: - " Kayseri 'den başlayan Kapadokya'yı içerisine alarak Aksaray, Konya ve Antalya'ya kadar uzanan hat 562 kilometredir. Haziran 2018'de bu hattın projeleri bitmiş oluyor. Bu bizim için müthiş bir avantaj"KAYSERİ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hızlı tren projeleriyle ilgili, " Kayseri 'den başlayan Kapadokya'yı içerisine alarak Aksaray, Konya ve Antalya'ya kadar uzanan hat 562 kilometredir. Haziran 2018'de bu hattın projeleri bitmiş oluyor. Bu bizim için müthiş bir avantaj." dedi.
Bakan Özhaseki, bir dizi temas için geldiği Kayseri 'de ilk olarak Valiliği ziyaret etti.Valilik girişinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Özhaseki, Kayseri 'nin senelerdir AK Parti'ye en güçlü destek veren kentlerden biri olduğunu söyledi.

Kente yapılacak havaalanı çalışmaları hakkında bilgi veren Özhaseki, şöyle devam etti:"5. ay gibi projeler ortaya çıkacak. Projeler ortaya çıktıktan sonra son halini görüp karar vereceğiz. İnşallah, inşaatı da bu sene bitmeden başlamış olacak. Hepimizin bildiği gibi havalimanındaki aksamanın en büyük nedeni askeriye ile beraber kullanım. Yan tarafta askeriyeye ait olan 240 dönüm kadar bir arazinin önceden izin alınamamış olması. Daha önce değişik komutanlarla konuştuğumuzda hep olumlu cevaplar verildiği halde dosyalara baktığımız zaman ne yazık ki daha önce buradan olumsuz birçok görüşler gitmiş. Haliyle işimiz de tıkanmış. Sonra bunlar geçildi çözüldü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızın da emriyle Kayseri 'de proje başladı.
Verilen karar şu: Halihazırdaki havalimanının iç ve dış hatlar bölümü bundan sonra sadece dış hatlar olarak kullanılacak, revize edilecek. Askeriyeden tahsisli 240 dönümlük araziye doğru da iç hatlar yeniden yapılacaktı ama bütünlük sağlaması açısından proje baştan sona dış kaplamasıyla dış silüetiyle yeni bir proje olarak inşa edilecek. İnşallah altıncı ay gibi proje çıktığında üzerinde bir kez daha hep birlikte karar verip ihale aşamasına da gelmiş olacağız."Ankara - Kayseri hızlı tren hattı konusunda kararlar verildiğini ve ortaya projeler çıktığını vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:"8 Mart gibi yapım ihalesi için ilk teklifler alınıyor. 8 Mart'ta verilen teklifler içerisinde değerlendirmeler başlayıp müteahhit firma belirlendikten sonra inşallah uzun bir süre geçmez. Bir an önce yapım işi başlayacak. Özellikle Türkiye'nin batısından doğusuna doğru giden hatta Çin'e kadar uzanacak hatta çalışmalar başlamıştır. Bu hattın bir bölümü Ankara - Yerköy hattıydı. 160 kilometrelik hattı ortak kullanacağız. Yerköy'den itibaren Şefaatli - Kayseri hattının 142 kilometresi elektrikli, çift hatlı ve sinyalli olarak projelendirildi. İnşallah 8 Mart'ta ihalesi yapıldıktan sonra da yapımı başlar. Böylelikle 250 kilometre sürat yapacak bu trenlerle Kayseri 'den Ankara'ya kadar gidecek hemşehrilerimiz 1 saat 15 dakikada Ankara'ya ulaşmış olacak. İsterlerse tabii ki İstanbul'a kadar devam edecekler. Kayseri 'den Ankara'ya giden bir kişi tren değiştirmeyecek. Buradan binip Ankara'da isterse de İstanbul'da inecek. Kayseri 'den başlayan Kapadokya'yı içerisine alarak Aksaray, Konya ve Antalya'ya kadar uzanan hat 562 kilometredir. Haziran 2018'de bu hattın projeleri bitmiş oluyor. Bu bizim için müthiş bir avantaj. İnşallah yapıldığında turizmi en canlı tutacak hatlardan birisi de bu diye düşünüyoruz."
Hızlı Tren Hattı Bild Allah Hızlı Tren 

17 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı