Özhaseki: 'Ankaragücü maçlarını Eryaman'da oynayacak' - ANKARA

Özhaseki: " Ankara gücü maçlarını Eryaman'da oynayacak" - ANKARA - AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki'nin gazetecilerle bir araya gelmesi - Gazetecilerden detaylar - AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki'nin konuşması"Öğrenci bilet fiyatları, tam bilet fiyatlarının yarısı olmalı" - AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki: (1) - "Yapılması icap eden öğrenci taşımalarının, normal tam bilet fiyatlarının yarısı olmasıdır. İnşallah belediyemiz bugünlerde bir karar alır, bunu da yapar. Öyle ümit ediyoruz. Çünkü benim mühür elimde değil şimdi. Ben sadece tavsiye edebilirim. Mustafa Bey arkadaşımıza rica edebilirim" - "(Cumhur İttifakı) Yaptığımız toplantılar neticelendi ama yine görüşüyoruz. Temel prensip 2014 seçimlerinde herkesin aldığı oylara ve belediyelere saygı duymak şeklinde gelişti" - "( Ankara 'da su fiyatları) Önümüzdeki günlerde Gerede suyu da devreye girdikten sonra bir hesap daha yaparız. Ancak şimdilik böyle bir hesap doğru olarak gözüküyor" - "(Ankapark) Bitmiş vaziyette. Bugünlerde ödemeler yapılıyor. Arkadaşlarımız hızlı davranırlarsa eksikleri tamamlayabilirlerse bir, iki ay içinde açılır"ANKARA (AA) - AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Ankara 'da toplu taşımadaki öğrenci bilet fiyatlarına ilişkin, "Yapılması icap eden öğrenci taşımalarının, normal tam bilet fiyatlarının yarısı olmasıdır. İnşallah belediyemiz bugünlerde bir karar alır, bunu da yapar. Öyle ümit ediyoruz. Çünkü benim mühür elimde değil şimdi. Ben sadece tavsiye edebilirim. Mustafa Bey arkadaşımıza rica edebilirim." dedi.
Özhaseki, AK Parti Genel Merkezinde gazete, televizyon ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Ankara 'nın her işte, her sektörde "şampiyonlar ligi"nde olması gerektiğini belirten Özhaseki, " Ankara 'mızı başkente yakışır bir vaziyette, ticaretinde, sanayisinde ve benzer bir çok alanda en önde güreşen ve birinci olan bir kent yapabiliriz." diye konuştu.
Belediyelerin, Ankara gibi büyük illerde ortaya konulan projelerin tamamını finanse edebilme kabiliyetinin olmadığına işaret eden Özhaseki, "Belli bütçeleriniz vardır, bir kısmını da hükümetin üstlenmesi gerekir. İşte o hükümet nezdindeki işlerin de sürdürülebilmesi adına bir tecrübem var. Hükümeti iyi tanıyorum. Siyaset ayağını iyi biliyorum. İlişkilerimi de iyi kurarak inşallah birçok projeyi de bakanlıklarımız nezdinde takip edip bunları ben yaparım diye düşünüyorum. Ayrıca kimseyle kavgam olmaz. Siyasetin içinde aktör olmam. Sadece hizmetlerimle konuşurum." ifadelerini kullandı. Ankara 'ya yaptığı birçok hizmet olduğunu aktaran Özhaseki, Ankara 'nın 1/100 binlik planlarını çalıştığını, kentsel dönüşümle ilgili 9 ana bölgede yenileme projelerine imza attığını, Mogan Gölü için bakanlığı döneminde önemli bir bütçe ayırarak gölü bataklık olmaktan kurtardıklarını anlattı. - " Ankara gücü maçlarını Eryaman'da oynayacak"Bugünlerde bile iki önemli projeye imza atmaya çalıştığını dile getiren Özhaseki, " Ankara gücü maçlarını dışarıda yapıyor. Eryaman Stadı bitmiş fakat içindeki ihtilaflar çözülmediği için Ankara gücü değişik şehirlere gitmek zorunda. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Belediye, müteahhit firma tarafıyla görüştüm. Bir komisyon oluşturup, ihtilafları çözüp, ikinci yarıda inşallah Ankara gücü'nü Ankara 'da maç yapar hale getirdik. Bu bir idareciliktir, ben bunu yaptım. Önümüzdeki ilk maçından itibaren inşallah Ankara gücü maçlarını Eryaman'da oynayacak." ifadelerini kullandı.Özhaseki, ikinci projenin ise 19 Mayıs Stadyumu'nun yerine yapılacak spor kompleksi olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz verdiği için bir, iki ay içinde temelinin atılacağını söyledi.

Özhaseki, daha önce açıkladığı Ankara projeleriyle ilgili bir sunum yaptı.
Televizyon Spor Kompleksi Toplu Taşıma Hükümet Kabiliyet 

16 Ocak 2019 Çarşamba günü yayınlandı