Oktay Vural'ı kızdıran soru

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, İzmir'de partisinin diğer adaylarıyla birlikte açık hava toplantısı düzenledi.
Oktay Vural Mhp Grup Başkanvekili Milletvekili 


Vural, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını alabileceğini söyledi.

Bu sırada alanda bulunan bir vatandaşın “Memleket neresi?” sorusu üzerine Vural, biraz duraksadıktan sonra “İzmirliyim. Siz nerelisiniz?” cevabını verdi. Vatandaşın “Ben Afyon Dinarlı'yım. Memleketim sorulduğu zaman hemen cevap veririm” demesine sinirlenen Vural, “Diyarbakır doğumluyum. Nüfusum Siirt'te. Türk milliyetçisiyim” dedi.

Aldığı bu yanıtlardan tatmin olmayan vatandaşın, “Esas memleketiniz neresi? MHP çizgisinden çıktı. Bıyıklarımızı kestirdiniz. MHP eskisi gibi değil. Kuvveti kalmadı. Biz rahmetli başbuğun MHP'sini beğeniyoruz. Haşhaşiler'den bahsettiniz, Amerika'daki adamdan bahsettiniz, Cumhurbaşkanı'na laf ettiniz, Başbakan'a laf ettiniz, HDP'ye laf ettiniz. Neden biz başbuğumuzdan konuşmuyoruz” demesi üzerine vatandaşa cevap veren Vural, “Siz çizgiden saptığınız için öyle görüyorsunuz. Siz çizginizi düzeltin. Bence en iyisi o olur. MHP 46 yıldır şerefli bir mücadele sürdürüyor” dedi.

Vatandaş, partililer tarafından alandan uzaklaştırıldı.


5 Mayıs 2015 Salı günü yayınlandı