Naci Bostancı, “5 bin tır silah verilmiş, barış gülü verilmemiş”

Bostancı'nın kürsü konuşması
Strateji Politika Görece Etnik Kimlik Terör Örgütü 

-Kongreden detay görüntüler

( AMASYA ) AMASYA

- AK Parti Grup Başkanvekili ve Amasya Milletvekili Naci Bostancı, ABD’nin terör örgütü PYD/YPG’ye verdiği silah yardımıyla ilgili yaptığı konuşmada, “5 bin tır silah verilmiş. Barış gülü verilmemiş. Bu silahlarla etnik kimliklerin, mezheplerin birbirine karşı husumet dolu olma politikaları destekleniyor” dedi.
5. AK Parti Amasya Kadın Kolları Kongresi'nde PYD/YPG’nin Kürtlüğü istismar ederek bölgedeki emperyal siyasetin silahlı lejyon ve askeri gücü olarak varlık göstermeye çalıştığını belirten Naci Bostancı, “Bunlar terör yapacaklar. Başkalarının haklarına el uzatacaklar. Araplarla, Acemlerle, Türkmenlerle düşmanlık, Kürtler arasına bir husumet koymaya çalışacaklar böylelikle emperyal siyasetin bir aracı olarak vazife görecekler. Biz bu siyasete karşı çıkıyoruz” diye konuştu.
Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nı bölgeye barış getirmek için sürdürdüğüne değinen Bostancı, "Biz diyoruz ki, bu coğrafyada Kürtler, Araplar, Acemler ve Türkler birbirlerinin rızalarını teyit ederek barış içinde yaşamalıdırlar. Bunun yolu da terör yapılanmalarına, emperyal güçlerin kirli stratejileri için araç olarak kullandığı terör yapılarına karşı çıkmakla mümkün olur” şeklinde konuştu.
Mevcut Başkan Emine Altunbaş’ın tek aday olarak yeniden seçildiği Belediye Kültür Merkezindeki kongreye AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Başkanı Mehmet Ünek, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır ile çok sayıda partili katıldı.

10 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı