Muharrem İnce: 'Apoletlerini sökeceğim, gider yanına emir eri olursun'

Muharrem İnce'nin açıklamaları
İmam Hatip Okulları Disiplin Kanunu Cumhurbaşkanı İran Seçimleri Hukuk Fakültesi 

-Detay görüntüler

( İSTANBUL -HD) Muharrem İnce: "Apoletlerini sökeceğim, gider yanına emir eri olursun" İSTANBUL

- Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel'i eleştirerek "Eğer çok seviyorsan 24 Haziran'da Erdoğan emekli olacak. Ben de apoletlerini sökeceğim için gidersin yanına onun emir eri olursun" ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Kağıthane'de düzenlenen mitingde vatandaşlar buluştu. Seçim otobüsünden vatandaşlara seslenen İnce, "24 haziran 'İstanbul'a ihanet ettik' diyenlerin kulağını çekme vaktidir" dedi.
"Adıyaman tütünü zararlı da Amerikan tütününde vitamin mi var" Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın yerli ve milli söylemini hatırlatan İnce, "Dün Adıyaman'daydım. Adıyamanlı üreticiler dedi ki 'bizim tütünümüzü yasakladılar'. Adıyaman tütünü yasakladı, Amerikan tütünlerine teslim etti. Türk tünü zararlı da, Amerikan tütünlerinde vitamin mi var. Yerliymiş. Yerlisine Anıtkabir'de Afyon, Osmaniye mermeri var. Peki sen yerlisin de sarayda niye Hindistan mermeri var. Ayran milli içecek de, niye inek Uruguay'dan, saman Bulgaristan'dan geliyor. Sen millisin de Süleyman Şah türbesini niye oradan oraya taşıttın. Rahmetli sağlığında bile o kadar seyahat etmedi. Peki sen millisin de 1 Mart tezkeresine neden evet dedin" ifadelerini kullandı. "24 Haziran'da apoletlerini sökeceğim, gider yanına emir eri olursun" 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel'e yönelik eleştirilerini sürdüren İnce, "TSK'nın disiplin kanunun 20. maddesi belli. 'Siyasi parti faaliyetlerine katılamaz' diyor. Yaparsa ihraç sebebidir. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu karşılayan subaylara ceza verdiler. Çanakkale'de sayın Engin Alan ayağa kalkmadı diye Engin Alan'ı Erdoğan hapse attırdı. Benim hapse attırma niyetim yok ama o generalin apoletlerini sökeceğim. Sen milletin generalisin, Erdoğan'ın generali değilsin. Eğer çok seviyorsan 24 Haziran'da Erdoğan emekli olacak. Ben de apoletlerini sökeceğim için gidersin yanına onun emir eri olursun. Bana 'apoletleri sökemezsin' diyor. Sayın Erdoğan sen İlker Başbuğ'a 'terörist' demiş adamsın. Türk ordusunun şerefli subaylarına kumpas kurulurken o kumpasın ortağıydın" şeklinde konuştu.
"Ankertler Erdoğan'ın uykularını kaçırır" 24 Haziran seçimlerine yönelik anketlere de değinen İnce, "İstanbul ile ilgili anketler var elimde aramızda kalsın, yani Erdoğan'ın uykularını kaçırır. O kadarını söyleyeyim. Milletin isteğiyle bu iş tamam" diye konuştu.
İmam hatip okullarından rahatsız olduğuna yönelik söylemlere yanıt veren İnce, "Sevgili Erdoğan ben imam hatip okullarında öğretmenlik yaptım. Onlar bu memleketin evladı, onlarla bir sorunum yok. Onlar benim çocuklarım, benim öğrencilerim. Senin onların geleceğini düşündüğün yok. Sen onları kullanıyorsun. Sana onların oyu lazım. O çocuklar işsiz. Şu an 1.5 milyon imam hatip mezunu hiçbir iş yapmıyor. Onlarla ilgili çalışma yapıyoruz. Onlar farklı bir sektörde değerlendireceğiz. Bir cumhurbaşkanı öğrencileri arasında ayrım yapmaz. Sen askeri liseleri kapattın niye FETÖ'cü varmış. Hakimlerin 3'te 1'i FETÖ'cü, o zaman hukuk fakültesini de kapat. Kuleli askeri lisesini açacağız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı televizyon kanalında tartışma çağrısında bulunan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bana ekonomi anlatacakmış. Bay ekonomist, istediğin bir televizyon kanalında, istediğin saatte, yanına istediğin kadar danışman ve promterlarını da alarak karşıma çık. Türkiye'de üretimi tartışalım, yatırımı tartışalım, sanayiyi tartışalım, eğitimi tartışalım. Canın neyi istiyorsa, konuları sen seç. İstersen yazılar aksın sen oku"
3 Haziran 2018 Pazar günü yayınlandı