MHP'li Yıldız: 'Çözüm süreci tarihin çöplüğüne atıldı'

Feti Yıldız açıklama

( ANKARA ) MHP'li Yıldız: "Çözüm süreci tarihin çöplüğüne atıldı" ANKARA
Bayrak Yarışı Basın Açıklaması Mali Müşavir Yüksek Lisans Çözüm Süreci 


- MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Çözüm süreci tarihin çöplüğüne atılmıştır, bundan sonra tekrar bir çözüm süreci falan söz konusu olamaz. Türk milleti, çözüm sürecinin bedelini çok ağır ödemiştir" dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Fetih Yıldız 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırlanan aday listesine ilişkin Genel Merkezde basın açıklamasında bulundu. Seçimlerin ülkeye, millete ve devlete hayırlı olmasını dileyen Yıldız, MHP olarak 26 Nisan-3 Mayıs arasında aday adaylarının başvurularını aldıklarını belirtti.
Yıldız, "Aday adaylarından 315 kişinin evrakı teslim alınmadan aday adaylığı reddedildi. Aday adaylarının yüzde 3'ü ortaokul-lise, yüzde 97'si üniversite, yüksek lisans ve doktora seviyesindedir. 117 iş adamı, 118 işletmeci, 28 doktor, 10 eczacı, 12 bürokrat, 17 memur, 14 gazeteci, 24 emekli, 60 avukat, akademisyen 64, işçi 16, ev hanımı 6, asker polis 10, öğrenci 9, mali müşavir 26, işletmeci-ekonomist 10, mimar mühendis 59 adayımızın listesini bugün saat 17.00 itibarıyla Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ettik. 600 milletvekili adayının bin 730 dava arkadaşımız içinden seçilmesi elbette zor olmuştur. Çünkü tüm aday adaylarımız birbirinden değerli, kıymetli insanlardır. Bu 600 arkadaşımız Türk milletine her türlü fedakarlığa hazır, külfeti göğüslemeye hazır, yüreği vatan sevgisiyle dolu insanlar bunlar. Bundan dolayı, liste dışında kalan arkadaşlarla aday olmuş arkadaşlar arasında bir kıyaslama yapmamız mümkün değildir. Çünkü bunlar hepsi ülkücüdür, dava arkadaşlarımızdır" şeklinde konuştu.
Listede 8 milletvekilinin olmamasına değinen Yıldız, "Ülkücü hareket 50 yıllık bir harekettir. Zamanla bayrak yarışı yapılır, gün gelir nöbet teslimi yapılır. Bu 8 arkadaşımızda nöbet değişimi yapılmıştır. Bu arkadaşlarımızın diğerlerinden bir eksik tarafı yoktur ya da aday olan arkadaşların liste yapılmayan arkadaşlardan fazlalığı da yoktur. Biz ülkücü dava adamları olarak bir kardeşlik hukuku içinde 50 yıldır meselelerimizi götürüyoruz. Liste dışında kalmışlarla aday olmuş arkadaşlarımız ülküdaşlarımızdır. Birinin diğerine üstünlüğü söz konusu değildir. Biz hepsini dava adamı olarak görürüz. Verdikleri hizmetler de ortadadır" diye belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu meclisin "ikinci kurucu meclis" olduğuna ilişkin açıklamaları sorulan Yıldız, birinci meclisin İstiklal Harbi'ni yapmış Gazi Meclis olduğunu belirterek, "İkinci kurucu meclis derken Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kabulünü, kanunun kabulünü yapan meclistir, bundan dolayı demiştir. Bildiğiniz gibi Cumhuriyetin kuruluşunda meclis hükümeti, daha sonra çok partili hayat ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilecektir. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimler, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesini temin edecektir. Sayın Cumhurbaşkanı bundan dolayı söylemiştir" ifadelerinde bulundu. Çözüm süreci tartışmalarına da değinen Yıldız, "Çözüm süreci tarihin çöplüğüne atılmıştır, bundan sonra tekrar bir çözüm süreci falan söz konusu olamaz. Türk milleti, çözüm sürecinin bedelini çok ağır ödemiştir." ifadelerini kullandı.
18 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı