MHP'li Karakaya: “Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylediği çok doğru, bu iş koro halinde olmaz, solo olur'

Karakaya açıklama
Kamuoyu Araştırması Basın Toplantısı Toplantı Yakın Takip Araştırmacı 

-Soru cevap

( ANKARA ) MHP'li Karakaya: “Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylediği çok doğru, bu iş koro halinde olmaz, solo olur" - “Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu yeni nesil yolsuzluk mucitlerini ve bunların ne tür ilişkiler içerisinde olduklarını biliyoruz ve çok yakından takip ediyoruz" ANKARA

- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, AK Parti ile ittifak konusunda, “Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylediği çok doğru. Bu iş koro halinde olmaz, solo olur" dedi.
Karakaya, kamuoyu anketlerine ilişkin de, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu yeni nesil yolsuzluk mucitlerini ve bunların ne tür ilişkiler içerisinde olduklarını biliyoruz ve çok yakından takip ediyoruz" diye konuştu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.
Karakaya, kamuoyu araştırmalarının yüksek bilimsel ve ahlaki standartlara uygun olarak gerçekleştirilmesini zorunlu kıldığını belirterek, "Bugün dünyada genel kabul görmüş esaslara göre bir kamuoyu araştırmasının geçerliliği ve değeri ana konuya bağlanmıştır. Araştırmada kullanışlı yöntem ve tekniklerin doğruluğu, araştırmacı veya araştırma şirketinin dürüstlüğü ve objektifliği, araştırma sonuçlarının ne şekilde yayınlandığı ve kullanıldığı. Türkiye'de yapılan araştırmalarda kullanılan bilimsel teknik ve yöntemlerin geçerliliğini tamamen sipariş üzerine masa başı anketler yapılıp, sonuçlar yayınlandığı hepimizin malumudur. Bunun en büyük delili ise araştırmacıların birbirleri ile ilgili ağır ithamları ile kamuoyuna, mesleki kuruluşlarına yaptıkları şikayetlerdir" ifadelerini kullandı.Karakaya, şunları kaydetti:"Milliyetçi hareket Partisi olarak bu yeni nesil yolsuzluk mucitlerini ve bunların ne tür ilişkiler içerisinde olduklarını biliyoruz ve çok yakından takip ediyoruz. MHP'nin nefesi, bundan böyle bu yolsuzlukların ensesinde olacaktır. Bizler kamuoyu adına yakın takipçileri olacağız ve gerektiğinde iplerini de pazara çıkaracağız. Her hafta sözde bir anket, araştırma sonuçları yayınlayıp, bunların geçerlilik standartlarına uygunluğunun teyidini yapamayanlarla; finansmanının kim, kimler tarafından sağlandığını açıklamayanlarla; beş kuruşluk saha faturası ödemeyenlerle; ekranlarda kasım kasım kasılıp beş kuruş vergi ödemeyenlerle; ekonomik varlık ve yaşamlarıyla mali ve vergi bildirimleri arasında uçurumları olanlarla kamuoyu adına bir hesabımız olacaktır."Karakaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ittifakla ilgili sözlerine ilişkin de, “Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylediği çok doğru. Bu iş koro halinde olmaz solo olur. Günü gelince liderlerin vermesi gereken kararlardır" şeklinde konuştu.

29 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı