MHP'li Halaçoğlu: İsmet Yılmaz'ı seçtiren MHP değil, bizzat CHP'dir

MHP'li Yusuf Halaçoğlu Deniz Baykal'ın dün Tarafsız Bölge programında Meclis seçimleriyle ilgili söylediği iddialara cevap verdi.
Yusuf Halaçoğlu Levent Gök Tarafsız Bölge Deniz Baykal 


İşte konuşmadan öne çıkanlar:

Baykal dün bir programa çıktı ve benimle Levent Gök arasında bir görüşme yapıldığını ve bu görüşmede grubu serbest bırakacağımızı belirttiğimi, bir şekilde benimle ilgisi olmayan sözler sarf etti. Şimdi muhtemeldir ki izlemişsinizdir akşam. Levent Bey benden bir görüşme talep etti, aynı koridordayız. Bende buyurun gelin dedim. Görüşmemiz 5 dakikayı geçmemiştir, 3-5 dakika arasında. Burada iki konu gündeme getirildi. O sırada meclis başkanlığı seçimleri vardı, üçüncü tura geçilecekti.

'MHP ELİ MAHKUMDUR...'

Bu görüşmeler sırasında başkanımız Bahçeli, açıklamayaptı “Biz üçüncü dördüncü turda bile ekmeleddin ihsanoğlu ' nu destekleyeceğiz” açıklamasını yaptı. CHP, baykal ' ın seçilemeyeceği düşüncesiyle telaşlanmıştı, benimle görüşme yapmak istediler. Dördüncü tura Baykal kalınca, MHP eli mahkumdur Baykal ' a oy verecektir düşüncesi içine girmişlerdi.

Evet bir görüşme yaptık. Bu görüşmede, devlet bey bir de şunu ifade etti “hdp baykal ' ı desteklediğini açıklarsa biz CHP ' ye oy vermeyiz” bunu biliyorsunuz devlet bey sonra yalanladı. Nitekim bana bunu söylediğinde, bende şunu ifade ettim. HDP böyle bir açıklama yapacaksa öyleyse o da yapmasın dedim. Ama kendilerine hiçbir şekilde, HDP desteklerde desteklemezse gibi konuşma yapmadığımız gibi, grubumuzu serbest bırakacağımıza dair de ifade de bulunmadım.

Kendisine şunu söyledim, bunları benimle görüşmek yerine gidin devlet bey ile görüşün dedim. Kılıçdaroğlu, devlet beyden randevu alsın dedim.

Deniz Baykal Hakkında
Hüseyin Hilmi Bey ile Feride Hanım'ın oğludur. 1952 yılında Antalya Atatürk Ortaokulundan, 1955 yılında Antalya Lisesi'nden mezun oldu. 1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne 1960 yılında asistan olarak girdi. 1963'te doktora çalışmalarını tamamladıktan sonra iki yıl Rockefeller Foundation bursu ile ABD'de kaldı ve Columbia Üniversitesi ile Berkeley Üniversitesi'nde çalışmala...
devamı
7 Temmuz 2015 Salı günü yayınlandı