MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın Edirne’de

4 Kasım ' da yapılacak olan olağan kurultayda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığına aday olan Trabzon Milletvekili Koray Aydın çıktığı Trakya turu kapsamında Edirne ' ye geldi.
1 Eylül Milliyetçi Hareket Partisi Yeni Anayasa Koray Aydın Anayasa 

İlk olarak MHP Edirne İl Başkanlığını ziyarat eden Aydın, burada İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın tarafından davul zurna eşliğinde gül konfetileri ile karşılandı. Kalabalık bir partili grubun eşlik ettiği Koray Aydın, İl Başkanlığını ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Aydın burada yaptığı açıklamada, AK Parti'nin önümüzdeki dönemde Türk ' ün adının çıkarılacağı bir Anayasa üzerinde çalıştığını belirterek, MHP olarak bu Anayasa değişikliğinin karşısında duvar olacaklarını belirtti.

Aydın, “Bildiğiniz üzere 1 Eylül'de Ankara ' da MHP Genel başkan adaylığımı ilan ettim. O günden bu güne Türkiye ' de geziler yaparak aday olmamın gerekçelerini anlatıyorum. Asli olarak yapmaya çalıştığımız şey, bu süreç içerisinde MHP'nin iktidar alternatifi bir parti haline nasıl geleceğinin konuşulması tartışılmasıdır. Bunu iki ayaklı olarak görüyorum. Bunun birinci ayağı önümüzdeki dönemde Türkiye ' nin gündemine Anayasa değişikliği gelecek. 1 Ocaktan itibaren TBMM ' nin gündemine bu tartışmalar damgasını vuracak. Yeni Anayasa dedikleri Anayasadan Türk ' ün adının çıkarılmasıdır gerisi fasa fisodur. Bu yapılması mümkün olmayan bir şeydir. Gelin görün ki AK parti TBMM de kurulan uyum komisyonuna vermiş olduğu teklifte Türk ' ün adının olmadığı bir teklif sunmuştur. İşin özeti biz bunu kabul edemeyiz. Böyle bir girişimin olmaması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu bizim MHP Genel Başkanlığına aday olmamız yönündeki temel hareket noktalarından bir tanesidir. Peki ne yapacağız, sayısal olarak parlamento gücünü eline geçirmiş bir siyasal hareket görüyoruz ki birkaç ay sonra bu temel değişiklik konusunda kendisine bir partner arayışı içinde. Şu anda buna kuyruk sallayan bir CHP var. Bir milletin varlığını ortadan kaldırmaya yönelik bu girişimin önüne bir duvar olarak çıkacağız. AK Parti her işi halletti de bizim Türk kimliğimizle mi uğraşıyor. Şu andaki hükümet PKK ile pazarlık masasına oturuyor. Bu konu deşifre oldu.

Görüşmelerde bir MİT görevlisi her istediğinizi yaptık, askeri kışlaya hapsettik, başka ne istiyorsunuz söyleyin yapalım diyor. Bu nasıl bir pazarlık, nasıl bir iğrençliktir” dedi.
Aydın daha sonra bir düğün salonunda partililerle buluştu.
9 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı