Metin Özkan: Yetki merkezdedir

MHP Genel Başkanı Devlt Bahçeli yaptığı yazılı açıklamayla 10 Temmuz'da kongreye gidiliceğini açıkladı.
Mhp Mhp Kongresi Devlet Bahçeli Metin Özkan 


Bahçeli'nin kongre tarihini açıklamasının ardından bu seferde tüzük tartışması boy gösterdi. MHP'nin parti tüzüğünde yer alan bir madde genel başkanlık koltuğu boşalmadan MHP'de genel başkanlık yarışına izin vermiyor.

'KONGRE YAPILMASI MÜMKÜN DEĞİL'

CNN Türk'te canlı yayına katılan Genl Başkan adayı Koray aydın 'Olağanüstü kongre yapacağız bunu da seçimli yapacağız mümkün değil. Yapamazsın bunun ypolu yöntemi belli. Genel başkanlık koltuğunun boşalması halinde bunun yolu açılıyor. Dolayısıyla bunun altı dodurulmadan, net bir şekille dönüştürülmeden şu an bir yorum yapmak sağlıklı değil.' diye konuştu.



'BÜTÜN YETKİ GENEL BAŞKANDADIR'

Koray Aydın'ın açıklamalarından sonra canlı yayına bağlanan Devlet Bahçeli Başdanışmanı Metin Özkan 'Sayın genel başkan 'seçim' dedi. Seçim delegelerini toplarken de birinci madde tüzüğü değiştireceğiz diyor. İkisinin bir arada olduğu bir ortamda bütün yetki genel başkan ve genel merkezdedir. Bunun için net okusalar parti tüzüğünü zannediyorum kimsenin kafası karışmaz.' ifadelerini kullandı.
Devlet Bahçeli Hakkında
1948 yılında Osmaniye'de doğdu. Yörede Fettahoğulları olarak bilinen geniş bir Türkmen ailesine mensuptur. İlköğrenimini Osmaniye'de, orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Devlet Bahçeli, üniversite öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinde yapmıştır. Başlangıcından itibaren Ülkücü Hareket'in her kademesinde görevler üstlenerek Büyük Ülkü Davası'na hizmet etti. Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari ilimler Ak...
devamı
25 Mayıs 2016 Çarşamba günü yayınlandı