Menderes ve arkadaşlarının idamının 57. yılı - ANKARA

- AK Parti Ankara İl Teşkilatı üyeleri - AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Cem Şahin'in açıklamasıMenderes ve arkadaşlarının idamının 57. yılı - AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Şahin: - "27 Mayıs 1960 Darbesi'nin iz düşümleri incelendiğinde, 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişiminin aynı kalemden çıktığı anlaşılmaktadır"ANKARA (AA) - AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Cem Şahin, "27 Mayıs 1960 Darbesi'nin iz düşümleri incelendiğinde, 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişiminin aynı kalemden çıktığı anlaşılmaktadır" dedi.
AK Parti Ankara İl Teşkilatı üyeleri, Darbeciler tarafından 57 yıl önce idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes, çalışma arkadaşları Dışişleri Bakanı Fatih Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı anmak için Güvenpark'ta bir araya gelerek, Menderesin idam edildiği saat olan 13.21'de bir basın açıklaması gerçekleştiridi.İl Teşkilatı adına basın açıklamasını okuyan AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Cem Şahin, 27 Mayıs Darbesi'nin Türkiye'de ileriye dönük toplumsal, siyasal, hukuksal, kültürel ve ekonomik anlamda tamir edilmez tahribatlara yol açtığını vurgulayarak, yasalara aykırı bicimde Anayasa'nın, ihtilal figüranlarına bağımlı hale getirildiğini ve bunun zincirleme anti demokratik müdahalelerin onu açtığını belirtti.
Türk siyasi tarihinde kapanmayan yaraların açılmasına neden olan, darbeler, e - muhtıralar, askeri kalkışmalar ve müdahalelerin demokrasiyi defalarca kesintiye uğrattığını işaret eden Şahin, "Millet egemenliğinin ilk kez cunta egemenliği altına alınmaya çalışılmasının yanı sıra 27 Mayıs Darbesi'ni diğer darbelerden ayıran en acı olay ise Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Baş Vekili Adnan Menderes'in idam edilmesidir. 27 Mayıs 1960 Darbesi'nin iz düşümleri incelendiğinde, 15 Temmuz alçak FETÖ Darbe Girişimi'nin aynı kalemden çıktığı anlaşılmaktadır" dedi.
Seçilmiş hükümetin silah zoruyla görevden alınmasıyla Başbakan, kabine üyeleri ve milletvekillerinin keyfi dayanaklarla tutuklanarak yasadışı karar merciinde vesayetçi vicdanın insafına bırakıldığına değinen Şahin şunları kaydetti;"Milletten ve adaletten uzak şekilde kurulan mahkemede cesur ve vakur duruşundan taviz vermeyen Adnan Menderes ve yol arkadaşları savunma yapmalarına dahi izin verilmeyen yargısız infazla hukuk dışı muameleye maruz kalmıştır. Mahkeme heyetinin kayda geçen "Sizi buraya tıkan kuvvet böyle istiyor" gerekçesiyle haklarında verilen hükmü bile öğrenemeyen Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ile Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu darağacına çıkarılmıştır. 17 Eylül 1961 günü Türk milletinin iradesini küçümseyen vesayetçi zihniyeti tarih silip süpürmüştür. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi darbe zihniyetini bir daha geri dönmemek üzere ortadan kaldırarak tarihin seyrini değiştirmiştir. Anadolu topraklarında ezan okunduğu sürece aziz hatırası yaşayamaya devam edecek olan Adnan Menderes ve arkadaşları, milletimizin gönlünde sonsuza dek şerefli bir davanın şehitleri olarak tarihe geçmişlerdir. Bu vesileyle demokrasi şehitlerimiz, merhum Adnan Menderes ve yol arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyoruz.
Şehit Yargısız İnfaz Basın Açıklaması Darbe Girişimi Hükümet 

17 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı