Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'dan Seçim Sistemi Değişmeli Önerisi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İşletme Kulübü ' nün davetlisi olarak gençlerle buluşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, gençlerin ve kadınların siyasi yaşamda daha çok yer alması için seçim sisteminin değişmesi gerektiğini söyledi.
Atatürk Belediye Başkanı Dokuz Eylul Üniversitesi Hakan Tartan 


Belediye Başkanı Hakan Tartan, DEÜ'de meslektaşı gençlerle buluştu. Başkan Tartan, mezunu olduğu DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nün İşletme Kulübü öğrencileriyle bir araya geldi. ' Başarılı Bir Gelecek İçin Gençler Ne Yapmalı ' konulu söyleşide gençlere hayata dair deneyimlerini aktaran Başkan Tartan ' ın, gençlere en önemli öğüdü ise “Kendinizi başkalarından farklı kılacak artılar katın. Farklı değerlerinizle ön plana çıkın” oldu. Tartan gençlere, “Sorgulayıcı olun, çalışın, aklınızı kullanın, hatta başkalarının da aklını kullanın. Derslere olduğu kadar sosyal hayatta da çalışın. Sivil toplum kuruluşlarına üye olun, başka öğrencilere destek olun. Sevin. İşe kendinizi severek başlayabilirsiniz. Doğayı, insanları, hayvanları sevin. Sevginizi, bilginizi, deneyimlerinizi paylaşın. Sevginize aklınızı da katın” önerisinde bulundu.

“ATATÜRK ' ÜN SÖZLERİ YAŞAM FELSEFEM”

Atasözlerini ve Atatürk ' ün sözlerini yaşam felsefesi olarak kabul ettiğini belirten Başkan Tartan, bu sözlerde hayata dair çok önemli ipuçları olduğunu hatırlattı. Tartan, üniversite sayısının giderek arttığını ancak okuyan öğrenci sayısının azaldığını söyledi. Başkan Tartan, siyasette kadın ve gençlerin daha çok yer alması gerektiğini de desteklediğini ifade ederek, “Kadınlar ve gençler unutuluyor. Kent yöneticisi; kentin vizyonunu, ufkunu, açan, kurumsal yapısını örgütleyen, ileriye taşıyan kişidir. Topluma örnek yeniliklerin öncüsüdür Ben kadın ve genlerin seçme ve seçilme hakları konusunda mücadele ediyorum. Kadınların ve gençlerin siyasi yaşamdaki yeri maalesef çok düşük. Sizlerden de destek bekliyorum” diye konuştu.
Her zaman görevlerin 2 dönemle sınırlı olması gerektiği görüşünü de gençlerle paylaşan Başkan Tartan, gençlerin önünü açmak gerektiğini, seçim sisteminin, siyasi partiler yasasının da mutlaka değişmesi gerektiğinin altını çizdi.

İşletme Kulübü Başkanı Tuğberk Güzel, okulun eski bir mezunu olan Başkan Tartan ' ı ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyledi. Güzel, “Başkanımızı çok başarılı buluyoruz.D estekliyoruz. Aynı bölümde okuyan gençler olarak kendisinden çok şey öğreneceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Gençlerin sorularını da yanıtlayan Tartan, söyleşiyi kendi yazdığı ' Ege Balıkları ' şiirini okuyarak bitirdi.

27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı