Kılıçdaroğlu'ndan Öcalan'ın mektubuna ilk yorum

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,Koç Üniversitesi'nde Abdullah Öcalan'ın Nevruz kutlamalarında okunan mesajı sonrasında değerlendirmelerde bulundu.
Abdullah Öcalan Koç Üniversitesi Nevruz Kemal Kılıçdaroğlu Recep Tayyip Erdoğan 


''Masanın bir ucunda Abdullah Öcalan var,masanın öbür ucunda da Recep Tayyip Erdoğan var.''diyen Kılıçdaroğlu ''Konuşuyorlar,pazarlık yapıyorlar,bize de 'ne düşünüyorsunuz' diye soru soruyorlar.İyi de bilmediğimiz konuda yorum yapmak,konuşmak ne kadar doğrudur?Önce bizim bir şeyler bilmemiz lazım,bize bir şeylerin anlatılması lazım,'biz şunun için masaya oturduk,şunun için pazarlık yapıyoruz' denilmesi lazım.O nedenle bilmediğimiz bir konuda yorum yapmak gibi bir sürece kendimizi sokmak istemiyoruz''diye konuştu.

Belli gazetelerde 'silahlara veda'diye manşetlerin yer aldığını belirten CHP lideri ''Oysa hiç kimse biz silahları bırakacağız demiyor.Kimsenin de kraldan fazla kralcı geçirmeye hakkı da yoktur.Halkı aldatmaya da hakı yoktur.Medya özgürlüğü kavramı çok önemlidir,medyada iktidar şak şakçılığı farklı bir konudur.Halkın doğru haber alma hakkı vardır.Bu süreçte de halkın doğru haber alma hakkı vardır.Bir demokraside arayıp da üzerinde durduğumuz temel konu budur.''ifadelerini kullandı.





Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
22 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı