Kılıçdaroğlu genel başkanlıktan istifa etsin Muharrem İnce seçimi alır.

Şamil Tayyar, “Bakın iddia ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu eğer genel başkanlıktan istifa etsin Muharrem İnce seçimi alır.” dedi.
Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı Şamil Tayyar Kemal Kılıçdaroğlu Chp Kurultay 


Beyaz TV ' de yayınlanan Erkan Tan ' ın Moderatörlüğünü yaptığı ' Son Söz ' programına Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar konuk oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ' ın Başbakanlıktan istifa etmesi gerektiğini, istifa etmezse adil bir yarış olmayacagını iddia etmişti. Şamil Tayyar, Kılıçdaroğlu ' na kurultay tarihinin yaklaştığını söyleyerek, adil bir yarış olması için genel başkanlıktan istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Demirtaş ' ın davranışlarını olumlu bulan Tayyar, Demirtaş ' ın genel başkanlığındaki HDP ' nin önümüzdeki dönem Kılıçdaroğlu ' ndan boşalacak ana muhalefet partisi görevini de üstleneceğini iddia etti

KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETSİN MUHARREM İNCE SEÇİMİ ALIR

Tayyar, “Sizin de yarıştığınız bir seçimde halk yüzde 52 oranda oy vermiş, sen bunun neyine itiraz ediyorsun? neyi boykot ediyorsun? Şartlar eşit değildi diyor. Sen şimdi kongreye gidiyorsun, karşinda Muharrem İnce var. Koskoca holding gibi bir partinin genel başkansın, sayısız imkanın var, karşında da Yalova Milletvekili Muharrem İnce var. Şartlar eşit değil genel başkanlıktan istifa et, o zaman gör bakalım kaç tane delegenin oyunu alacaksın.” ifadelerini kullandı.

Bir de iddiada bulunan Tayyar şu şekilde konuştu: “Bakın iddia ediyorum, eğer genel başkanlıktan istifa etsin Muharrem İnce seçimi alır.”

KILIÇDAROĞLU ' NDAN BOŞALACAK ANA MUHALEFET GÖREVİNİ DEMİRTAŞ GÖTÜRÜR

Tayyar, “Sayın Demirtaş yemin töreninde Cumhurbaşkanımızı belirli bir süre alkışladı. Niye alkışladınız diye kıyameti kopardılar. Adam da milli iradeye saygımdan alkışladım dedi. Demirtaş ' ın seçimden önceki stratejisi yüzde 10 civarında bir oy alacağını gösteriyordu. Bu tutumunu seçimden sonra da sürdürüyor. Eğer bundan bir sapma olmaz ise HDP önümüzdeki dönem fiilen ana muhalefet partisi haline gelir. Kılıçdaroğlu ' ndan boşalacak ana muhalefet görevini fiilen Demirtaş götürür.” şeklinde konuştu.

Muharrem İnce Hakkında
Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964'te Yalova Elmalık köyünde doğdu. Babasının adı Şerif, annesinin adı Zekiye'dir. Fizik Öğretmeni; Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. Değişik liselerde ve dershanelerde fizik öğretmenliği ve müdürlük yaptı. Yalovaspor Basın Sözcülüğü görevini yürüttü. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı görevinde bulundu. 22 ve 23. Dönemde Yalova Milletvekili seçildi. 24. Dönemde T...
devamı
Şamil Tayyar Hakkında
1965 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İslahiye ilçesinde tamamladı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1985 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde son sınıf öğrencisi iken Milliyet Gazetesinde başladı. 21 yıllık meslek hayatının 17 yılı Milliyet ve Sabah gazetelerinde geçti. Son olarak Yeni Şafak Gazetesinde Ankara Haber Müdürü ve köşe yazarı Tercüman Gazet...
devamı
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
3 Eylül 2014 Çarşamba günü yayınlandı