Kılıçdaroğlu: Başbakan Bizi Dünyaya Rezil Ediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmalarına ilişkin sözleriyle ilgili, ' Bir başbakan bizim gençlerimizin tümün töhmet altında bırakamaz. Bütün dünyaya bizi rezil ediyor ' ifadelerini kullandı.
Başbakan Öğrenci Evi Kemal Kılıçdaroğlu Recep Tayyip Erdoğan 



''Bir başbakan bizim gençlerimizin tümünü töhmet altında bırakamaz. Anne ve babaları, üniversiteye gönderdiği gençler dolayısıyla böyle ağır bir suçlama ile karşı karşıya bırakamaz ' diyen Kılıçdaroğlu, zinayı suç olmaktan çıkaran bir hükümetin şimdi neyin hesabını yaparak böyle bir yaklaşım içine girdiğini anlamanın mümkün olmadığını söyledi.


Aynı evlerde yaşayan kız ve erkeklerin hangi hukuka göre, neyle suçlanacağını soran Kılıçdaroğlu, '' Gençlerin namus bekçiliğini yapmak ne zamandan beri siyasetçilerin işi oldu. Siz, o gençleri nasıl bu kadar ağır suçlarsınız. Yazık, günah değil mi Anlamakta güçlük çekiyorum. Ruh hali sağlıklı birinin yapacağı bir şey değildir bu. Bütün dünyaya bizi rezil ediyor '' değrlendirmesinde bulundu.


Aynı evlerde yaşayan kız ve erkeklerin hangi hukuka göre, neyle suçlanacağını soran Kılıçdaroğlu, '' Gençlerin namus bekçiliğini yapmak ne zamandan beri siyasetçilerin işi oldu. Siz, o gençleri nasıl bu kadar ağır suçlarsınız. Yazık, günah değil mi Anlamakta güçlük çekiyorum. Ruh hali sağlıklı birinin yapacağı bir şey değildir bu. Bütün dünyaya bizi rezil ediyor '' şeklinde konuştu.


Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
7 Kasım 2013 Perşembe günü yayınlandı