Kılıçdaroğlu: AYM güven vermiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde gerçekleştirilecek Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu'nun ortak toplantısının açılışında konuştu.
Anayasa Mahkemesi Chp Parti Meclisi Bankacılık Kemal Kılıçdaroğlu 


Kılıçdaroğlu'nun konuşması özetle şöyle:'Baskılar bizi yıldıramayacak. Bildiğimiz yoldan devam edeceğiz. 15 Temmuz darbe girişimini püskürttük, parlamento bombaların altında özveriyle çalıştı. Biz demokrasi sürecini başlattı. Baskı ve silahlara rağmen demokrasiyi hep birlikte savunduk. Yapılması gereken süratle darbecilerin bulunması ve yargıya sevk edilmesiydi. Geldiğimiz noktada bu olmadı. Normal yasalarla normal süreçlerle bunu aşmamız mümkün değil, OHAL ilan etmemiz lazım dediler. Buna karşı çıktık. Doğru değil dedik. Biz demokrasiyi savunduk. MGK, OHAL konusunda hükümete tavsiyede bulunurken ne düşünüyordu acaba? Bugün geldiğimiz nokta demokrasi yok, hukuk devleti yok. Temel hak ve özgürlükler güvence altında mı? Hayır. MGK'nın demokrasiye vurgu yaptığı bildirinin 180 derece karşısındayız. OHAL yetkisi aldılar, Türkiye bir daha darbelerle karşılaşmasın diye.

YSK'YI DEVRE DIŞI BIRAKTILAR

Bu hafta yayınlanan kararnamelerle işsizlik sigortasında değişim yaptılar. YSK'yı devre dışı bıraktılar. Referandumun adil koşullarda olmayacağının mesajını verdiler. Eşit koşullarda bir referanduma gitmeyeceğiz. Bunu son KHK ile ilan ettiler. Bankacılık mevzuatını değiştirdiler. Bunun OHAL ile ne ilgisi var?

ANAYASA MAHKEMESİ YARGIÇLARI GÜVEN VERMİYOR

Bunun gerçek sorumlusu AYM. AYM anayasa ve hukuku dışlayarak eskiden verdiği kararı değiştirdi. Anayasa Mahkemesi temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması konusunda her şeyi yapabilirsin dedi. Bu AYM ve yargıçları bu topluma güven vermiyor. Arzu ederim ki vicdanlarını sorgulayıp koltuklarından ayrılırlar. Türkiye'yi kaosa sürükleyen temel öğe Anayasa Mahkemesi'dir. Bu AYM topluma güven veremez. Uygulama yanlış yapılıyor, denetleyecek olan kurum görevini yapmıyor. Evrensel hukukta olmayan bir suç ürettiler ve AYM buna sessiz kaldı. Yapabilirsiniz dedi. Hakim önüne her geleni tutuklamak zorunda kaldı. Tutuklamazsam acaba beni de FETÖ ile irtibatlandırırlar mı? Aldılar hepsini içeri attılar. Bu tabloyu AYM yarattı. Kim bu tablodan yararlandı, hükümet yararlandı. Hapisteki gazeteci sayısı 150'nin üzerinde. Bir ülkede 150'nin üzerinde gazeteci olursa siz o ülkede gazeteci var diyebilir misiniz?
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
10 Şubat 2017 Cuma günü yayınlandı