“Kasaba Avukatı Anlayışı İle Hareket Ederseniz Her Girdiğiniz Veya Her Başvurduğunuz Yerden Ret Cevabı Almanız Gayet Doğaldır”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, CHP ' nin kasaba avukatlığı anlayışı ile hareket ettiğini söyledi.
Cumhuriyet Başsavcılığı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Genel Başkan Yardımcısı Recep Tayyip Erdoğan Yüksek Seçim Kurulu 

Karabük ' te televizyon muhabirliği yapan Tuncay ve Fikriye Atay ' ın düğün törenine katılan Şahin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

“AK PARTİ İÇİN YENİ BİR DÖNEM”


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ' nun AK Parti Genel Başkanlığı'na adaylığını değerlendiren Mehmet Ali Şahin, “27 Ağustos ' ta yapılacak olan Olağan Genel Kurulumuzda Ahmet Davutoğlu hoca Genel Başkan adayımız olarak büyük kongreye sunulacak. İnanıyorum ki, ekseriyetle belki ittifakla kendisi Genel Başkan seçilecek. AK Parti iktidar partisi ve inşallah kendisi Başbakanlığı üstlenecek. Bu AK Parti için yeni bir dönemdir. Kuruluş anından şu ana kadar Recep Tayyip Erdoğan ' ın Genel Başkanlık ve Başbakanlık yaptığı AK Parti ' de ve iktidarında ikinci bir isim bu sorumluluğu üstlenmiş olacak. Ahmet beyin bu görevi layıkıyla yerine getireceğini ve Başbakanlık görevinin bilinci ile hareket ederek ülkemize çok önemli hizmetleri yapmaya devam edeceğimize inanıyorum. Dün bizzat başarılar dilediğim gibi tüm Karabüklüler adına başarılar diliyorum” dedi.

“KASABA AVUKATI ANLAYIŞI İLE HAREKET EDİYORLAR”

12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın başbakanlık görevinin, seçildiği gün düştüğünü iddia eden CHP ' nin yaptığı itirazları da değerlendiren Şahin, “Kasaba avukatı anlayışı ile hareket ederseniz her girdiğiniz veya her başvurduğunuz yerden ret cevabı almanız gayet doğaldır. Ne Anayasayı doğru dürüst yorumlayabiliyorlar, ne Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili yasayı ve ne de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ' nın vermiş olduğu cevabı algılayabiliyorlar. İşleri güçleri ellerinde dilekçe ile muhalefet yaptıklarını sanıyorlar. Ben de içimden gülüyorum bu yapılanlara” cevabını verdi.

FİLİSTİN VE IRAK ' TAKİ GELİŞMELER

Filistin ' de Gazze'de yaşananları izah edecek kelime bulmakta zorlandıklarını söyleyen Şahin, şunları kaydetti:
“İsrail, hiçbir sorumluluk duygusu hissetmeden ve hiçbir insani duyarlılık göstermeden saldırılarına devam ediyor. Maalesef dünya da bunları seyrediyor. BM ne yapabilir? Aslından BM Güvenlik Konseyi bu konuda bir takım kararlar alarak bunları uygulamaya yansıtabilirse İsrail üzerinde ciddi baskı oluşturacağını düşünüyorum. Bu konuda ABD hep İsrail ' in yanında yer aldı. Bu facialar ve özellikle masum çocuklarının katli karşısında ABD ' nin tavır değiştirmesi halinde İsrail ' e ciddi bir dünyada baskı oluşabilir. Bu baskı sonucu yapmış olduklarının hata olduğunu düşünerek geri adım atabilirler. Irak ' taki gelişmeleri takip edelim. Yeni hükümet kuruldu ve yeni Başbakan atandı. Irak ' ın toprak bütünlüğünün sağlanması açısından bile biz bunu son derece önemsiyoruz. Türkiye olarak yakın komşusu olarak hükümet kurma çalışmalarını siyasi istikrarsızlığın bir an önce sona erdirilmesi çalışmalarını biz de büyük bir dikkatle takip ediyoruz. Komşumuzda meydana gelen yangın bizi de etkiliyor. Oradaki huzursuzluktan biz de etkileniyoruz. İstiyoruz ki, komşularımızdaki bu sorun bir an önce bitsin.”

“TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR ADIM”


28 Ağustos ' ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı yemin törenini çok önemsediklerini anlatan Şahin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Bu hazırlıklar ilk defa halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı'nın yemin töreni şeklinde olacağı için önem arz ediyor. Daha önce 11 Cumhurbaşkanı mecliste yemin ederek görevine başladı. Bunun farkı, halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı ' nın ilk defa Yüksek Seçim Kurulu ' nun gönderdiği mazbatanın TBMM Başkanı tarafından verilmesi şeklinde o gün törenler yapılacak ve sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yeni görevine başlayacak. Bu Türkiye için yeni bir adımdır. Bu bir yeniliktir. Biz de onun için yeni Türkiye diyoruz. Artık Türkiye çok daha demokratik, insan hak ve özgürlüklerine çok daha önem veren bir ülke olarak yoluna inşallah daha hızlı şekilde devam edecektir.”
Yeni yol haritasının nasıl olacağı yönündeki bir soruya ise Şahin, “Biz MYK ' da yeni genel başkanımızın tespiti gündemi ile toplandık. Nitekim Genel Başkanımız da toplantının sonucunu kamuoyu ile paylaştı. Bundan sonra MYK ' mız yeni genel başkanımızın başkanlığında toplanacak. Hangi yol haritasını önümüze koyacağımızı, ondan sonra açıklarız” ifadesinde bulundu.

Şahin ' e Milletvekili Osman Kahveci, Belediye Başkanı Rafet Vergili, TSO Başkanı Sedat Namal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun da eşlik etti. Şahin, gelin ve damadı tebrik ederek altın taktıktan sonra salondan ayrıldı.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
23 Ağustos 2014 Cumartesi günü yayınlandı