İçişleri Bakanı Soylu, iftarda gençlerle buluştu - İSTANBUL

- Ümraniye'de 19 Mayıs Gençlik İftarı - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun esnaf ziyareti - İftardan detaylar - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşmasıÜmraniye'de 19 Mayıs Gençlik İftarı - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: - "(31 Mart seçimleri) Değil İstanbul Belediye Başkanlığı, bize dünyanın başkanlığını verseler biz kimsenin hakkına girmeyiz. Biz de hakkımızı kimseye yedirmeyiz. Bunu herkes bilsin. İstanbul 'da hakkımızı yemeye çalışanlar, milletin oyunu gasbetmeye çalışanlar sonra sosyal medya ve dedikodular üzerinden, kendi gazeteleri üzerinden oluşturdukları baskılar üzerinden bizi sus pus olmaya itenlere asla boyun eğmeyiz"İSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart seçimlerine ilişkin, "Değil İstanbul Belediye Başkanlığı, bize dünyanın başkanlığını verseler biz kimsenin hakkına girmeyiz. Biz de hakkımızı kimseye yedirmeyiz. Bunu herkes bilsin. İstanbul 'da hakkımızı yemeye çalışanlar, milletin oyunu gasbetmeye çalışanlar sonra sosyal medya ve dedikodular üzerinden, kendi gazeteleri üzerinden oluşturdukları baskılar üzerinden bizi sus pus olmaya itenlere asla boyun eğmeyiz." dedi.
Soylu, Ümraniye'de düzenlenen 19 Mayıs Gençlik İftarı'ndaki konuşmasında, gençlerle bir arada bulunmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'de yaşam, inanç ve fikir özgürlüğü hususunda çok önemli mesafeler katedildiğini dile getiren Soylu, "Kimsenin kimliğinin, inancının ve kıyafetinin sorulmadığı bir iftar sofrasında buluştuğumuz bu Türkiye'ye ulaştığımız için o kadar mutluyum ki. Bu mutluluğu tarif etmek mümkün değil. Allah'a bugünlere ulaştırdığı ve sizlerle buluşturduğu için sonsuz hamd - ü senalar olsun. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Allah ramazanımızı mübarek etsin. Oruçlarımızı, ibadetlerimizi ve yakarışlarımızı katında en güzel şekliyle kabul etsin." diye konuştu.
Soylu, hayatlarının baharında ülke, bayrak ve millet için şehit düşen tüm gençlere rahmet dileyerek, gazilere de minnet ve şükranlarını sundu.Konuşmasının devamında Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarıyla katettiği mesafeye dikkati çeken Soylu, şöyle devam etti:"Sadece Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapmadı. Bu ülkenin çok aradığı, gençlerin hasretle beklediği bir hayat felsefesi sundu. Cumhurbaşkanımızın sizlere selamı var. Bir selam da Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı ve onunla beraber büyük eserlere imza atan, birçok makamda bulunan, tevazusunu ve samimiyetini, hizmet aşkını ve ülke sevgisini bir gün olsun eksik etmeyen Binali Ağabeyimizin de selamı var. Ayrıca Ümraniyeli gençler ve dostlarımıza bir teşekkürüm var. 31 Mart'ta Ümraniye'de çok başarılı bir sonuca imza attınız. İsmet Yıldırım başkanımızı belediye başkanı yaptınız. Meclis üyeliklerinde çok üstün bir sonuç aldınız."İçişleri Bakanı Soylu, çok çalışmanın ve gelecek nesillere güçlü bir ülke bırakmanın temel sorumlulukları olduğunu anımsatarak, kendi gençliğindeki İstanbul ve Türkiye'nin durumunu anlattı.Erdoğan ve çalışma arkadaşlarının Türkiye'yi bir yerden alıp önemli bir yere getirdiğini ifade eden Soylu, gerçekleşen en önemli değişimin ise gençler ve milletteki öz güven artışı olduğunu belirtti.
Soylu, Türkiye'nin geldiği noktanın kendilerinin gençliği döneminde hayal bile edilemediğini vurgulayarak, demokrasiye ulaşırken çekilen sıkıntılardan bahsetti.Türkiye'de milletin korkutulduğunu, ürkütüldüğünü dile getiren Soylu, "Cumhurbaşkanlarını ve Başbakanları ürküttüler ve korkuttular. O travmalarla bugünlere geldik. Gelecek günler hep birlikte çok daha güçlü olacak. Sizden ümidimiz var. Çok çalışacaksınız. Bizim sizlere bıraktığımız Türkiye'yi daha güçlü ve daha kuvvetli günlere getireceksiniz." dedi.
Soylu, 23 Haziran'da yenilecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin is şu değerlendirmelerde bulunarak sözlerini noktaladı:" İstanbul 'da seçimin tekrarını ortaya koyan gelişmeler yaşandı. Biz, birilerinin hakkına girmekten Allah'a sığınırız. Bunu çok açık söylüyorum. Değil İstanbul Belediye Başkanlığı, bize dünyanın başkanlığını verseler biz kimsenin hakkına girmeyiz. Biz de hakkımızı kimseye yedirmeyiz. Bunu herkes bilsin. İstanbul 'da hakkımızı yemeye çalışanlar, milletin oyunu gasbetmeye çalışanlar sonra sosyal medya ve dedikodular üzerinden, kendi gazeteleri üzerinden oluşturdukları baskılar üzerinden bizi sus pus olmaya itenlere asla boyun eğmeyiz. Eğer kendi hakkımızı savunamazsak, sandıkların ancak yüzde 10'u açıldı oy 29 binden 13 bine düştü. Biz sandıkların yüzde 90'ının açılmasını istedik. Açtırmadılar. Kanuna aykırı bir şekilde sandık kurulu başkanları atadılar. Mahalle baskısıyla beraber birtakım ifadeler ortaya koymaya çalıştılar."Soylu'ya Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan da eşlik etti.
Sosyal Medya Samimiyet Belediye Başkanı İftar Sofrası Bakanlık 

20 Mayıs 2019 Pazartesi günü yayınlandı