İçişleri Bakanı Soylu: 'Bu millet, kimin riyakar olduğunu iyi bilen bir millettir' - TRABZON

İçişleri Bakanı Soylu: "Bu millet, kimin riyakar olduğunu iyi bilen bir millettir" - TRABZON - "AK Parti Akçaabat Futbol Şöleni Turnuvası Teşkilatlar Buluşuyor" etkinliği - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşması - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Turnuvada dereceye giren takıma kupa takdimi - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hediye takdimiTRABZON - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Akçaabat İlçe başkanlığınca düzenlenen "AK Parti Akçaabat Futbol Şöleni Turnuvası Teşkilatlar Buluşuyor" kupa törenine katıldı.
Soylu, ilçede bir restoranda düzenlenen programda bir konuşma yaptı.AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen futbol turnuvasında ödül alan takımlar için ilçedeki bir restoranda düzenlenen törene de katılan Soylu, turnuvaya katılanlara ve emeği geçenlere teşekkürlerini lletti.Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti ailesinin, Türkiye'nin uzun zamandır bir arada olma hasretine önemli bir şekilde kavuşmasını sağladığını söyledi.

AK Parti'nin Türkiye'nin 81 ilinde milletiyle kucaklaşabilen bir anlayışın sahibi olduğunu belirten Soylu, şunları kaydetti:"Türkiye'ye bir takım bazı nasihatlarda bulunanlar, güney doğuda, kuzeyde, batıda, güneyde, orta anadoluda kendilerinin söz söyleyebileceği muhataplar bulmakta zorlanmaktadırlar. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Şırnak ve Hakkari'ye gittik. On binlerce insan sokaklarda, salonların etrafında bu ülkenin birliğini haykırarak Cumhurbaşkanımızı karşıladı. Bir ay önce sayın Başbakanımız ile Hakkari'ye gittik, aynısı böyle oldu. Buralarda korku iklimi oluşturarak, mahalle baskısı kurarak insanlarımızı bizden ayırmaya, bizi bizden ayırmaya çalışanlar maalesef aradıkları noktaya gelemediler." - "Bir çok koldan faaliyet yürütüyorlar"Türkiye'nin önünde önemli bir süreç bulunduğuna işaret eden Soylu, "Sizce Amerika niçin Suriye'de binlerce asker barındırmaktadır? Onlarca üst oluşturmuştur. Neden? Neden bunu yapıyor? Mesele DEAŞ ise DEAŞ ile PKK'yı anlaştırdı zaten. Mesele nedir o zaman? Mesele bu coğrafyada yeni bir hükümranlık anlayışıdır. Bu coğrafyada etkin olan, bu coğrafyada yüzlerce yıl geleneğini, bu coğrafyaya olan aidiyetini, bu milletlerle olan hısımlığını devam ettiren bu anadolu coğrafyasının milletine müsade etmemektir. Mesele çok net ve açıktır. 15 Temmuz'da Türkiye'nin sistemini değiştiremeyenler, 15 Temmuz'da Tayyip Erdoğan ve AK Parti'yi, bu büyük milleti tasviye edemeyenler bunu devam ettirebilmek için bir çok koldan faaliyet yürütüyorlar. Kafaları karışık, kendi içlerinde tesanütleri ve uyumları söz konusu değil. Türkiye'de var olan demokrasiyi tahrip etmek, tasviye etmek ve ortadan kaldırmak istiyorlar. Bugün hepimiz demokrasinin ve hukukun gücüyle buradayız." diye konuştu.
Bakan Soylu, konuşmasının ardından turnuvada dereceye giren takımlara kupa ve plaketlerini sundu.
Kupa Töreni Güney Doğu Mahalle Baskısı Futbol Turnuvası 

7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı