HDP'nin barajı geçmesi ardından Demirtaş'tan ilk açıklama

Demirtaş HDP İstanbul il başkanlığında seçim sonuçlarını değerlendirdi.
Selahattin Demirtaş Genel Seçimler Hdp 


Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları;

Demirtaş 'Bizler Türkiye'nin ezilenleri olarak, Türkiye'nin yoksulları, emekçileri olarak barıştan, adaletten ve özgürlükten yana olanlar olarak muhteşem bir zafer ve muazzam bir başarı elde ettik. Hepimize ve bütün Türkiye'ye şimdiden hayırlı uğurlu olsun' dedi.

Zorlu eşitsiz adil şartlarda gerçekleşmeyen bir seçim kampanyasını tamamladık. Bu seçim kampanyasının eşitsiz olduğunu belirtmek istiyorum. İktidar partisinin devletin bütün olanaklarını arkasına aldığı bir süreçde bizler Türkiye'nin ezilenleri olarak muhteşem bir zafer elde ettik.

Bu seçimde barıştan yana olanlar kazanmıştır. Bu zafer Türklerin Kürtlerin bu ülkede yaşayan bütün kesimlerin zaferidir. Bu zafer Sol'un ortak zaferidir.

Bizler seçim kampanyası boyunca ne söylediysek arkasındayız. Artık HDP gerçek bir Türkiye partisidir. Türkiye HDP'dir HDP Türkiye'dir.

Kim bize hangi gerekçeyle oy vermiş olursa olsun kimseyi mahçup etmeyeceğiz. Emanet oy verenleri mahçup etmeyeceğiz.Bu saat itibari ile Türkiye'de başkanlık sistemi tartışması son bulmuştur.

Bu zafer sadece HDP'nin değil bütün Türkiye'nin zaferidir. Önümüzdeki dönem hedefimiz artık tek başına iktidarlığa yürümek olacaktır. HDP Türkiye'ye büyük insanlığı, yeni bir yaşamı armağan ediyor.
Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
7 Haziran 2015 Pazar günü yayınlandı