Hakan Fidan yeniden MİT Müsteşarı oldu

Akşam saatlerinde gündeme bir son dakika haberi düştü.
Bülent Arınç Bakanlar Kurulu Milli İstihbarat Teşkilatı Hakan Fidan 


Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti'ye yaptığı aday adaylığı başvurusunu geri çekti.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile 'istişare' edilerek alındığı belirtilen karar sonrası gözler Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çevrildi.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile 'istişare' edilerek alındığı belirtilen karara ilişkin hükümet kanadından ilk açıklama Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'tan geldi.

Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında ikinci kez toplanan Bakanlar Kurulu'nun ardından düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

'Son günlerde en çok konuşulan isim. Aday olunca artık konuşulmaz diye düşünmüştüm. Mİlletvekili adaylığı için MİT Müsteşarlığı görevini bırakmıştı. Bu konuda ilk haberdar olan bendim. Spontane olarak sadece milletvekili olarak aday olmuşsa ısraf olduğunu söylemiştim.

Bakan olduğu takdirde bunun sonuçlarının ne olabileceğini tasvir etmiştim. Cumhurbaşkanımız da aday adaylığını olumlu karşılamadığını söyledi. Kendisinin pek çok bilgiye sahip olduğunu ifade etti ve zaman zaman tekrarladı.

Bugün itibariyle sayın MİT Müsteşarı kararından vazgeçtiğini Başbakanımıza iletti. Her görevi yapacağını ifade etti.

Sayın Başbakanımız, Sayın Hakan Fidan'ı tekrar MİT Müsteşarlığında görevlendirmiştir, onay vermiştir ve bu onay itibarıyla kendileri yakın zamanda MİT Müsteşarlığında göreve başlayacaktır'
9 Mart 2015 Pazartesi günü yayınlandı